Sumljiva prodaja

Četverica ponujala drage telefone

M.K.
14. 3. 2017, 10.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Gorenjski policisti so včeraj na Hrušici po prijavi sumljive prodaje telefonov na bencinskem servisu obravnavali štiri Romunske državljane.

Profimedia
Policija svetuje veliko pazljivost pri nakupu stvari v takih sumljivih okoliščinah (slika je simbolična),

Četverica je imela pri sebi več telefonov Apple in Samsung višjega cenovnega razreda. Telefone so na bencinski črpalki ponujali v prodajo, tja pa so se pripeljali z neregistriranim avtomobilom z izrabljenimi pnevmatikami. Policisti so vozniku registrske tablice zato odvzeli, avtomobil pa so izločili iz prometa. O sumljivi prodaji so policisti obveščali še carinsko službo, ki je v tem delu prevzela postopek, so sporočili s policijske uprave v Kranju.

Policija svetuje veliko pazljivost pri nakupu stvari v takih okoliščinah, ker gre pri tovrstnih prodajah velikokrat za izdelke sumljive kvalitete in izvora, največkrat ravno v povezavi s strojnimi in tehničnimi ponaredki ter prodajo lažnega nakita iz medenine. Prodajalci so običajno vsiljivi, največkrat gre za tujce, preusmerjanje pozornosti pa lahko izkoristijo tudi za tatvine iz vozil. Med pregovarjanjem z njimi bodite pozorni na okolico in svoje premoženje.