Železniška nesreča

FOTO: Pri Šentilju trčila potniški vlak in tovornjak

M.K.
9. 3. 2017, 11.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V Štrihovcu pri Mariboru sta trčila potniški vlak in tovorno vozilo.

Gasilska brigada Maribor
K sreči nihče ni poškodovan, je pa železniška povezava na tem mestu do nadaljnjega prekinjena.

Ob 10.34 so bili mariborski policisti na telefonsko številko 113 obveščeni, da sta v Štrihovcu trčila potniški vlak in tovorno vozilo. Policisti, ki so opravili ogled kraja nesreče so ugotovili, da je povzročitelj prometne nesreče 20-letni voznik tovornega vozila, ki je vozil po lokalni cesti iz smeri Zgornjega Dobrenja proti Šentilju, so sporočili s policijske uprave v Mariboru.

Izven naselja Štrihovec ni upošteval prometne signalizacije in je zapeljal na nezavarovan prehod ceste čez železniško progo v trenutku, ko je po njej 36-letni strojevodja pripeljal mednarodni potniški vlak, ki je vozil na relaciji iz Zagreba na Dunaj.

Čelni del lokomotive je zaradi tega trčil v zadnji desni del tovornega vozila, tovorno vozilo pa je po trčenju odbilo v bližnji potok. Kompozicija vlaka se je ustavila na tirih in se ni iztirila. Na vlaku je bilo v času nesreče 14 potnikov, 2 sprevodnika in strojevodja, vendar nihče od njih ni poškodovan. Prav tako ni poškodovan voznik tovornega vozila. 

Materialna škoda na vlaku znaša med 15.000 in 20.000 evri, na tovornem vozilu pa okoli 5.000 evrov. Policisti so vozniku tovornega vozila izdali plačilni nalog.

Železniška proga je bila zaprta do 12.30 ure.