Neuspešno prek meje

FOTO: Albanko prevažal pod pokrovom motorja

S.R.
8. 3. 2017, 10.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Britansko sodišče je na tri leta zapora so obsodilo tihotapca, ki je v predelanem kombiniranem vozilu prevažal državljanko Albanije. Ta je želela v Združeno kraljestvo vstopiti nezakonito.

Profimedia
Državljanko Albanije je pred cesto obvaroval le privarjen kos kovine.

Profimedia
Nicolae Chirvas je bil obsojen na tri leta zapora.

Nicolaeja Chirvasa so prijeli, ko je britanska mejna straža v posebej predelanem prostoru za motor v njegovem vozilu odkrila žensko iz Albanije. 31-letni Chirvas je pripadnikom mejne policije povedal, da je na poti iz Romunije, vendar je pozneje svojo zgodbo spremenil. Trdil je, da se pravzaprav vozi iz Nemčije.

»Ko so mejni policisti odprli pokrov motorja, so pod njim našli posebej predelan prostor. Motor je bil spuščen nižje, v odprtini, kjer bi običajno moralo ležati rezervno kolo, pa so našli žensko,« pojasnjuje direktor mejne straže Paul Morgan. Na podvozje vozila je bil zvarjen kos kovine, ki je preprečeval, da bi ženska med vožnjo padla na cesto.

Morgan pravi, da je to nov dokaz, do kakšnih skrajnosti so v svojih poskusih pripravljeni iti tihotapci ljudi. Naloga mejne straže je, da ostane korak pred njimi in zavaruje meje, to pa jim je v tem primeru uspelo, dodaja.

Chirvasa so obsodili na tri leta zapora, žensko pa predali francoski policiji.