Ostal je brez plena

Vlomilec je z ropotom prebudil lastnico

M. K.
6. 3. 2017, 16.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na območju Dolenjske ceste v Ljubljani je bil v soboto na delu drzni vlomilec, ki pa se mu načrti nikakor niso izšli.

Profimedia
Nepridiprav se je najprej lotil avtomobila (slika je simbolična).

Okrog 9.40 ure so ljubljanske policiste obvestili o vlomu v stanovanjsko hišo na Dolenjski cesti v Ljubljani. Policisti so ugotovili, da je osumljeni 30-letni moški, takrat še neznani storilec, vstopil skozi odklenjena vhodna vrata v neizdelan prostor stanovanjske hiše, kjer je pregledal omare in predale ter odtujil več predmetov: jakno, MP3 predvajalnik s slušalkami, ročne ure, cigaretnico itd. Navedene predmete je odložil pri vhodnih vratih, nato pa pristopil do balkonskih vhodnih vrat, ki vodijo v stanovanjski del, skozi katere je poskušal vlomiti. Z ropotom je prebudil lastnico, ki je preverila kaj se dogaja, takrat pa je pred vrati zagledala osumljenca. Presenečeni nepridiprav je s kraja urno zbežal, oškodovanka pa je poklicala policijo.

Na podlagi podanega opisa osumljenca, so policisti slednjega izsledili, ko je hodil po Dolenjski cesti. Ko je opazil policiste, je pospešil s hojo in se pričel umikati. Policista sta stekla za njim in ga prijela. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja so mu odvzeli prostost in zanj odredili pridržanje. V nadaljevanju postopka in z zbiranjem obvestil, so policisti ugotovili, da je osumljeni tik pred tem dejanjem vlomil tudi v osebno vozilo. A ker ga je pri tem opravilu zalotil občan, mu ni uspelo ničesar ukrasti, saj jo je hitro popihal.

30-letnika so policisti danes v dopoldanskem času privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.