Prav nič materinsko

Pijana in s tremi otroki v avtu je 32-letnica bežala pred policijo

T.L.
6. 3. 2017, 15.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Osumljenko nevarne vožnje bodo policisti ovadili. Preiskovalna sodnica ji je odredila hišni pripor.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Med kontrolo prometa v kraju Mihalovec so brežiški policisti v petek popoldne ustavljali voznico osebnega avtomobila znamke fiat punto.

Ko je ženska opazila policiste, je pospešila hitrost, na regionalni cesti je zapeljala na nasprotno smerno vozišče, pri tem ogrozila pešca, ki je prečkal cesto, nato zavila na lokalno cesto in nadaljevala z nevarno vožnjo po sredini vozišča.

Policisti so zapeljali za njo, vendar njihovih svetlobnih in zvočnih signalov, da bi se ustavila, ni upoštevala. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubila oblast nad vozilom in trčila v ograjo ob stanovanjski hiši.

Med postopkom so policisti ugotovili, da ženska nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozila pa je neregistriran avtomobil. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so ji odredili preizkus, a je opravljanje preizkusa odklonila. Odklonila je tudi postopek za prepoznavo vožnje pod vplivom prepovedanih drog.

V avtu je imela tri otroke

Kršiteljica je z nevarno vožnjo ogrozila tudi tri otroke, ki jih je prevažala v vozilu in za njihovo varno vožnjo ni ustrezno poskrbela. Otroke so prevzeli delavci centra za socialno delo, policisti pa so 32-letni osumljenki kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu odvzeli prostost in jo pridržali. S kazensko ovadbo so jo v nedeljo privedli k preiskovalni sodnici, ki je po zaslišanju za osumljenko odredila hišni pripor.