Tragedija pri Brežicah

Pavla umrla na ledeni cesti

Sašo Avramovič
4. 1. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Prometna nesreča, ki se je zgodila na cesti Globoko-Pišece, je terjala letošnjo prvo smrtno žrtev na cestah.

PGE Krško
Do usodnega trčenja je prišlo nedaleč od Pavlinega doma, v vasici Blatno.

Gre za prvo smrtno žrtev na slovenskih cestah v letošnjem letu. 

Slovenske ceste so na žalost znova terjale krvni davek. Do tragične prometne nesreče je prišlo v noči na torek, urini kazalci so kazali malo čez pol eno zjutraj. »Ob 0.38 se je na cesti Globoko–Pišece (občina Brežice) voznica z osebnim vozilom zaletela v varnostno ograjo. Kljub hitremu posredovanju reševalcev NMP Brežice je voznica umrla na kraju nesreče,« je poročala Uprava RS za zaščito in reševanje.

Zavarovali kraj nesreče

Gasilci PGE Krško – na intervenciji jih je, kot nam je povedal Aleš Stopar, vodja operative pri PGE Krško, posredovalo pet – so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom odprli vozilo in odstranili varnostno ograjo, razsvetljevali kraj nesreče, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine in jih odstranili ter pomagali policiji, vlečni službi, reševalcem in pogrebni službi. Dežurni delavec cestnega podjetja je zavaroval poškodovan del varnostne ograje.

PGE Krško
Izgubila je oblast nad vozilom, nato je prišlo do trčenja v odbojno ograjo.

Odrejena sanitarna obdukcija

PGE Krško
Policisti še preiskujejo okoliščine nesreče, zdravnica pa je za pokojno odredila sanitarno obdukcijo.

Alenka Drenik, tiskovna predstavnica novomeške policijske uprave, je včeraj sporočila, da je po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov 51-letna voznica izgubila oblast nad vozilom, nato pa je prišlo do trčenja v odbojno ograjo. »Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo, zdravnica pa je za pokojno odredila sanitarno obdukcijo,« je dodala Drenikova.

Nedaleč od doma

Po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah je življenje v nesreči izgubila 51-letna Pavla iz vasice Blatno, do usodnega trčenja pa je prišlo nedaleč od njenega doma. Natančen vzrok nesreče sicer še ni znan, a kot nam je uspelo izvedeti, naj bi bila v tistem času na omenjenem odseku izjemno spolzka cesta zaradi poledice. Gre sicer za prvo smrtno žrtev na slovenskih cestah letos. V celotnem lanskem letu je po podatkih Generalne policijske uprave umrlo 129 ljudi, kar je devet več, kot jih je umrlo v letu 2015.

PGE Krško
V času nesreče je bila na tem odseku izjemno spolzka cesta zaradi poledice.