Varnost na cestah

Na Dolenjskem že dopoldne 13 prometnih nesreč

M.K.
3. 1. 2017, 14.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Današnje zimske razmere na cestah so prispevale k temu, da se je med 6. in 13.30 uro na območju Policijske uprave Novo mesto zgodilo že 13 prometnih nesreč.

STA
V Mačkovcu pri Novem mestu so zjutraj namerili osem centimetrov snega.

V petih prometnih nesrečah se je osem oseb poškodovalo, med njimi najmanj ena huje, v osmih prometnih nesrečah pa je nastala premoženjska škoda, so sporočili s policijske uprave Novo mesto. Že zjutraj pa smo poročali o prometni nesreči, v kateri je ponoči umrla voznica osebnega avtomobila.

Vzrok večine prometnih nesreč je bila neprilagojena hitrost glede razmere na vozišču. Policija zato voznikom svetuje dodatno previdnost, saj so ceste predvsem na izpostavljenih delih spolzke, ponekod pa je na vozišču še vedno sneg.

Policija opozarja voznike, naj hitrost zmanjšajo in prilagodijo razmeram na cesti, prilagodijo pa naj tudi varnostno razdaljo do vozil, ki vozijo pred njimi. Vozniki naj se izogibajo situacijam, v katerih bi bilo potrebno nenadno zavirati, vožnja skozi ovinke pa naj bo umirjena in počasnejša kot v razmerah, ko so ceste suhe.

Zlasti jugovzhodne kraje je namreč ponoči pobelil sneg. Po podatkih Agencije RS za okolje je bila ob 7. uri snežna odeja najdebelejša v Črnomlju, in sicer je merila 17 centimetrov. Po osem centimetrov so namerili še v Kočevju in Novem mestu, drugod pa je snega bolj za vzorec.