Zaseg petard

Petarde je skladiščil v šoli in jih prodajal osnovnošolcem

G.G.
22. 12. 2016, 14.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Škofjeloški policisti so na okrajno sodišče vložili obdolžilni predlog zoper mladoletnika, ki je osnovnošolcem prodajal prepovedane pirotehnične izdelke.

PU Murska Sobota
Zasežena pirotehnika pri mladoletniku iz okolice Murske Sobote.

V osnovni šoli je hranil okoli 1000 petard znamke »Damonen Racher«, »Satans Kracher« in »Zeus Special«. Petarde je prodajal drugim učencem. Prekršek je naznanila šola, na kateri so policisti o nevarni rabi pirotehnike tudi predavali.

Policisti so pred dnevi petarde zasegli še na Jesenicah. Poročali smo, da je skupina najstnikov pred šolo metala petarde proti mimoidočim. Policisti so zasegli petarde piratke smrkolinu, ki je bil del skupine, ki se je poigravala s petardami.

V obeh postopkih so policisti govorili tudi s starši, ki k preprečevanju nedovoljene in nevarne rabe pirotehnike svojih otrok lahko storijo največ.

Zaseg tudi v okolici Murske Sobote

Prepovedano pirotehniko so danes zasegli tudi soboški policisti. Med hišno preiskavo pri mladoletniku so odkrili in s seboj odnesli 140 različnih kosov pirotehničnih izdelkov.

Ker petard v Sloveniji ni mogoče zakonito kupiti, jih najstniki nabavijo na črnem trgu ali pa jim jih starši pripeljejo iz Avstrije, kjer prodaja ni prepovedana.