Tragično

Ubil 3-letnega dečka, ker je njegova babica vozila prepočasi

M.K.
19. 12. 2016, 07.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Triletni deček, ki ga je njegova babica vzela s seboj po nakupih v bližjem trgovskem središču, je umrl, ker je v njun avtomobil streljal voznik, besen zaradi njene počasne vožnje.

Profimedia
Slika je simbolična.

Babica in vnuk sta se ustavila v križišču pred stop znakom v jugozahodnem delu mesta Little Rock v ZDA, ko je voznik, besen zaradi upočasnjene vožnje, izstopil iz svojega avtomobila in večkrat ustrelil v njun avto. Pri tem je najmanj enkrat zadel dečka, je sporočila tamkajšnja policija.

Babica je nadaljevala z vožnjo do trgovskega središča, od koder je poklicala policijo. Nesrečnega dečka so prepeljali v bližnjo bolnišnico, kjer je kmalu zatem zaradi strelnih ran umrl.

Poveljnik tamkajšnje policije Kenton Buckner je po poročanju ABC News povedal, da za takšen napad ni bilo nobenega povoda in je dogodek označil za nerazumno nasilno dejanje. Policija še vedno išče voznika črnega chevroleta impale, njegovega podrobnega opisa pa še niso objavili. 

Prejšnji mesec se je zgodil podoben primer, ko je umrla dveletna deklica, ker je nekdo streljal v avtomobil, v katerem so jo vozili. Storilca še vedno niso našli.

Kot je še povedal Buckner, so tako policija kot tudi prebivalci mesta zelo frustrirani zaradi takšnega nerazumnega nasilja, katerega žrtve so nemočni majhni otroci, ki ne morejo storiti veliko za svojo zaščito. Povedal je še, da ne ve, ali sta streljanji kakorkoli povezani.