Tragično

Ponoči: v avtu našli zoglenelo moško truplo

T.L.
6. 12. 2016, 08.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Truplo v avtu se je nahajalo na voznikovi strani. Policijska preiskava še teče.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Ob 0.10 je na parkirišču v bližini vasi Temljine v občini Tolmin gorelo osebno vozilo. Vozilo je v celoti zgorelo v njem pa tudi ena oseba, poroča Uprava za zaščito in reševanje.

Gasilci PGD Kneža so požar dokončno pogasili, odprli vrata vozila in razsvetljevali kraj dogodka zaradi policijske preiskave.

Po naših neuradnih informacijah je bilo v avto moško truplo.

Policija na delu
Na PU Nova Gorica je tiskovni predstavnik Dean Božnik potrdil, da so policisti ob 0.17 uri prejeli klic o požaru osebnega avtomobila na območju naselja Temljine v Baški grapi na Tolminskem in da so gasilci v avtu, ki je zgorelo v celoti, tudi našli zoglenelo truplo. Truplo se je nahajalo na voznikovi strani. Odrejena bo sodna obdukcija, ki bo podala več informacij o vzroku smrti. Identiteta osebe še ni znana, znana bo po opravljenem identifikacijskem postopku.

Na tej točki še ni mogoče ničesar povedati o okoliščinah dogodka. Več o vzrokih smrti bo namreč znano po opravljeni odrejeni sodni obdukciji. Kriminalistična preiskava okoliščin požara osebnega avtomobila in najdbe zoglenelega trupla še vedno poteka.

Božnik ob tem spomni, da ne gre za prvi tovrstni primer na območju PU Nova Gorica. V zgorelem osebnem avtomobilu v Lepeni na Bovškem so namreč našli truplo tudi pred približno petimi leti.

Policija je kasneje v poročilu o dogodku zapisala, da se je pogorelo osebno vozilo nahajalo približno en kilometer od naselja Kneža v smeri vasi Grahovo ob Bači (približno 5 metrov od regionalne ceste št. 403) na desni strani večjega makadamskega izogibališča (približno sto metrov za križiščem Temljine). Dežurni preiskovalni sodnik bo odredil tudi sodno obdukcijo, ki jo bodo opravili na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Na kraju tragičnega dogodka je bil tudi zdravnik ZD Tolmin, ki je lahko le potrdil smrt zaenkrat še neidentificiranega trupla, so še sporočili iz policije.