Ostal brez plena

»Poštar« s slovanskim naglasom poskušal oropati igralnico

G.G.
14. 11. 2016, 18.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Nekaj pred 9. uro je »poštar« potrkal na vrata lokala-igralnice v središču Beljaka. Lokal je bil še zaprt, a je uslužbenka odprla, saj je mislila, da trka poštar.

Polizeikommando Villach
V poštarja oblečen ropar je star med 25 in 35 let, govoril pa je v nemškem jeziku s "slovanskim naglasom".

Poštar pa ni bil poštar. Ne, možak je imel rumeno črno poštarsko jakno le kot krinko, ki bi mu pomagala vstopiti v lokal oziroma igralnico. In mu tudi je. 44-letna uslužbenka je odprla vrata, moški pa je pokazal svoje pravo poslanstvo. Zvlekel jo je do sefa, kjer se mu je ženska uprla.

Predstavnik policije v Beljaku Erich Londer je kasneje povedal, da je prišlo pred sefom do prerivanja, nakar je ropar potegnil pištolo in kar s pištolo mahnil uslužbenko po glavi. Ropar je zakričal, uslužbenka je policiji povedala, da v nemščini s »slovanskim naglasom«, in zahteval denar.

Dramatičen trenutek je »zmotil« uslužbenec, ki je prišel v službo. Ropar mu požugal s pištolo, 38-letni uslužbenec pa jo je ucvrl in se zaklenil na stranišču.

Ropar je očitno ocenil, da se že predolgo zadržuje v lokalu. Pobegnil je brez plena, peš, pred lokalom je kar pustil kolo, s katerim se je pripeljal.

Policisti roparja še iščejo, uslužbenko pa so oskrbeli v bolnišnici.