Na avtocesti v napačno smer

Trije mrtvi: Slovenec udeležen v grozljivi nesreči

R.T.
30. 5. 2016, 19.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Voznik je s toyoto nenadoma obrnil na avtocesti in se začel peljati v napačno smer.

Arhiv Svet24
Če ste videli katero od nesreč, pomagajte policiji

Na avtocesti A3 Obrežje - Zagreb -Lipovac se je pri hrvaški Kutini včeraj okoli 5.50 ure zgodila tragična prometna nesreča, v kateri so bila udeležena tri vozila, trije ljudje pa so izgubili življenje. Med udeleženci je bil tudi voznik osebnega avtomobila s slovenskimi registrskimi tablicami. 

Zakaj se je obrnil s toyoto? 

Nesrečo je povzročil 44-letni hrvaški državljan, ki se je z osebnim avtomobilom znamke toyota in nemških registrskih tablic vozil naokoli, čeprav je imel izrečeno prepoved upravljanja motornih vozil B kategorije. Moški se je po avtocesti vozil v napačno smer. Policija še vedno ne ve, zakaj se je 44-letnik, ki je najprej vozil v smeri Slavonskega broda, v trenutku obrnil na avtocesti in po prehitevalnem pasu nadaljeval vožnjo v nazaj, v smeri Zagreba, in to po napačni strani ceste. 

Izgubljena tri življenja

Med vožnjo je s sprednjim delom avta trčil vozilo znamke BMW z zagrebškimi registracijami, s katerim se je iz smeri Zagreba pripeljal 35-letni voznik, ki je imel v avtu še 31-letnega sopotnika. Po trčenju je toyoto odbilo v odbojno ograjo in obrnilo, BMW pa je zletel na travnato površino. Takoj po dogodku se je pripeljal osebni avto s prikolicami s slovenskimi registrskimi tablicami, ki ga je vozil 65-letni voznik. V njegov avto so prileteli deli obeh razbitih vozil, ki sta bila udeležena v nesreči.

V nesreči so umrli 44-letnik, 35-letnik in 31-letnik. Slovenski voznik pa je imel srečo in so odpadli deli na njegovem vozilu povzročili le manjšo materialno škodo, je po tragičnem dogodku sporočila hrvaška policija.