Slabe izkušnje

Pazite se goljufivih Gregorino Wheels

ud
30. 5. 2016, 20.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Pri izbiranju vulkanizerja se po navadi najprej pozanimamo o ceni. A to morda le ni najbolj premišljena taktika, glede na to, da so pnevmatike naš edini stik z voziščem.

Slika izpred delavnice podjetja, v ospredju pa kopija platišč, montirana na vozilo BMW.

Vulkanizerji se lahko močno razlikujejo po kakovosti storitev in odnosa do svojih strank. Hkrati se razlikuje tudi material, ki ga ponujajo oziroma prodajajo.

Pazite se jih

Podjetje Gregorino Wheels, s sedežem na Tržaški cesti v Ljubljani, je po naših zbranih podatkih podjetje, ki se mu želite izogniti. Svoje izkušnje z njim sta nam zaupala dva naša bralca, a smo hitro našli podobne informacije tudi na forumih in družbenih omrežjih, ki njune trditve potrjujejo. Pritožb je več, vse od nekakovostnega opravljanja storitev in neupoštevanja urnika naročanj pa do prodaje platišč vprašljive kakovosti oziroma kopiranih (replik) platišč priznanih proizvajalcev. Zanimalo nas je, kakšna je zgodba glede prodaje kopiranih platišč znanih proizvajalcev, kot so BMW, Audi, Mercedes. Teh imajo pri podjetju Gregorino v ponudbi še in še. Ugotovili smo, da je prodaja teh platišč nezakonita, saj se tako kršita zakon o industrijski lastnini in zakon o varstvu konkurence. Kako da podjetje nemoteno prodaja kopije, nam ni znano.

Nesramen odnos

A to ni edina slaba stran Gregorina. Slab odnos s strankami in način poslovanja v podjetju Gregorino potrjujejo izjave uporabnikov facebooka  in neprofesionalni odgovori podjetja, ki smo jih pridobili iz njihove javne facebook skupine. »Nama s fantom je prodal aluplatišča brez oznake, se jih ne da homologirati; bila sem zraven, ko mu je zatrjeval, da se jih da homologirati … Obljubil nama je, da jih bo vzel nazaj, če se jih ne bo dalo homologirati. Sedaj, ko želiva vrniti platišča, jih ne vzame nazaj,« je zapisala ena od strank podjetja, podobno je zapisala druga stranka: »Sinu je prodal 'felne' brez oznak, ki se ne dajo homologirati.« Podobno zgodbo nam je povedal naš bralec Goran, ki mu je Gregorino prodal platišča in mu zagotovil, da jih bo lahko homologiral ter da mu v nasprotnem primeru povrnejo kupnino. Ko se je takoj po montaži odpeljal na enoto, kjer urejajo homologacije, so mu povedali, da platišča nimajo ustrezne dokumentacije za to. Ko je prišel nazaj, da bi mu vrnili denar ali uredili papirje za homologacijo, so mu dejali, da so platišča že rabljena in jih ne more vrniti. Bralec je razmišljal o tožbi podjetja, a ko je videl, kakšen je postopek in koliko denarja in časa bi moral v to vložiti, si je premislil.

Pnevmatike krive še za druge težave?

Drugi bralec pa nam je zaupal, da je pri podjetju kupil repliko platišča. Po montaži je opazil, da se na avtomobilu pojavljajo vibracije. Pri Gregorinu so mu zagotovili, da je s platišči vse v redu in naj preveri podvozje avtomobila ter pnevmatike. Po zamenjavi pnevmatik, ponovnem uravnoteženju in pregledu celotnega podvozja vibracije niso izginile. Nekaj mnenj drugih strokovnjakov je bilo, da so lahko po vseh ukrepih za vibracije kriva platišča. Pri Gregorinu so to še vedno zanikali in se začeli sklicevati na napačne dimenzije pnevmatik – čeprav so bile pnevmatike kupljene po njihovem navodilu in svetovanju o primernih dimenzijah.

Še poskus zavajanja?

Na forumu Slo-tech pa smo zasledili temo, v kateri poteka debata o prodaji kuponov za polnjenje klimatskih naprav na enem od spletnih portalov. Uporabnik foruma je zapisal svojo izkušnjo, kako naj bi jima z očetom poskušali poleg že kupljenega kupona za polnjenje plina prodati novi ali obnovljeni kompresor za klimatsko napravo, čeprav je bilo z njim vse v redu in je bila težava na drugem delu v klimatski napravi, kar sta pozneje sama ugotovila in napako odpravila.

Facebook