Črna kronika

Aleš se je smrtno ponesrečil med vožnjo k dekletu

G.T.
29. 3. 2015, 22.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

»Usoda tvoja tragična nas je pretresla v dno srca. Le malo sreče si užil, za svojo smrt premlad si bil! Ales pocivaj v miru!!!« je včeraj zapisal Denis Novak, Tjaša Šalamun pa: »Niti zbogom nisi rekel, niti roke nam podal, a v naših srcih za vedno boš ostal. Aleš počivaj v miru.«

Facebook

Zid na facebook profilu Ptujčana Aleša Cajnka je bil v petek popisan, kot že dolgo ne. Večina njegovih prijateljev mu je pisala zadnje besede, saj se je Aleš s cliom v četrtek, še preden je prispel k svojemu dekletu, smrtno ponesrečil na cesti med Ptujem in Podvinci.

Na cestah na območju PU Maribor je letos v prometnih nesrečah umrlo že šest oseb, v enakem obdobju lanskega leta pa tri. 

Miran Šadl, predstavnik za odnose z javnostmi v Policijski upravi Maribor, je zapisal, da 34-letni moški v blagem levem in preglednem ovinku ni prilagodil hitrosti vožnje poteku ceste in stanju vozišča, ki je bilo mokro. »Z vozilom je zapeljal na bankino in nato čez asfaltiran uvoz zapeljal na njivo, kjer je z desnim bočnim delom vozila trčil v kovinsko zaščitno ograjo. Vozilo je odbilo, tako da je z desnim delom bočno drselo na nasprotno smerno vozišče, kjer je z desnim bočnim delom trčilo v prednji del avtobusa, ki ga je pravilno pripeljal 55-letni voznik,« je razložil Šadl. Voznik avtobusa je skušal preprečiti nesrečo in se z vozilom umikal skrajno desno, vendar mu to ni uspelo. »Voznik osebnega avtomobila je ostal ukleščen v vozilu, iz katerega so ga rešili gasilci. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče, medtem ko se voznik praznega avtobusa ni telesno poškodoval,« je dodal Šadl.