Črna kronika

Policist v civilu s štirimi streli pokončal zlatega prinašalca

G.G.
20. 2. 2015, 21.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

V okolici avstrijskega Oberpullendorfa se je zgodil incident s strelnim orožjem, keterega žrtev je bil zlati prinašalec.

Lastnica dveh psov; zlatega prinašalca in še enega mešanca, je bila s svojima ljubljencema na običajnem sprehodu. Tedaj se je srečala s policistom v civilu, njegovo mamo in njunim jazbečarjem.

Njen zlati prinašalec, ki sicer sodi v pasmo izjemno priljubljenih, dobrodušnih, družinskih psov, je naenkrat pokazal svojo divjo naravo. Začel je kazati zobe, divje renčati in napadati manjšega jazbečarja. Jazbečar jo je odnesel z okrvavljenim ušesom, usoda zlatega prinašalca pa je bila zapečatena, ko je policist v civilu posegel po orožju. S kar štirimi dobro odmerjenimi streli se je lotil agresivnega kosmatinca, ki je na kraju obležel mrtev.

V svoj zagovor je policist kasneje povedal, da je reagiral v strahu za življenje ne samo jazbečarja, ampak tudi svoje matere, ki ju je oba želel zaščititi. Ostaja zgolj vprašanje, kako bi se stvar razpletla, če policist na sprehodu s seboj ne bi nosil pištole.