Črna kronika

Nočna vožnja s sankami po bob stezi s tragičnim koncem

STA/G.G.
3. 1. 2015, 14.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Nočna vožnja s sankami po bob stezi se je za tri mlajše Nemce danes tragično končala. Eden od njih je umrl, dva sta bila huje poškodovana. Na koncu 1,6 kilometra dolge steze so namreč silovito trčili v manjši traktor.

You Tube

Trije moški iz kraja Hamm v nemški zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija, stari 25, 26 in 29 let, so se želeli v noči na danes malce pozabavati in so se z otroškimi sankami podali na bob stezo v bližnjem Winterbergu.

Steza je bila sicer zaprta, a je trojica preplezala ograjo. Moški pa niso vedeli, da je v ciljni ravnini parkiran mini traktor, ki ga uporabljajo za pripravo ledene steze.

Profesionalni vozniki boba dosegajo hitrosti do 140 kilometrov na uro. Kako hitri so bili mladi Nemci na sankah, še ugotavljajo, a tudi oni so proti cilju verjetno zapeljali s precejšnjo hitrostjo.

Čeprav so njihove krike na pomoč slišali ljudje v bližini in so poklicali reševalce, je pomoč za 25-letnika prišla prepozno. Njegova spremljevalca so reševalci hudo poškodovana prepeljali v bolnišnico.