Črna kronika

Po 14-ih letih ujeli pretkano razbojnico Violetto

G.G.
3. 1. 2015, 11.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Italijanske oblasti so iskale Violetto Đorđević zaradi serije razbojništva, prevar, kraj in nasilnega obnašanja, ki jih je zagrešila na področju severne Italije med leti 1980 in 2000 in je zanje pravnomočno obsojena na 23 let zapora.

40-letna Hrvatica Violetta Đorđević je bila skoraj 14 let na begu pred roko pravice. Razbojnica se je vse do srede prejšnjega tedna skrivala v Belgiji, nakar sta se s soprogom odločila priti nazaj v Italijo.

V predoru Mont Blanc pa se je izkušeni prevarantki zalomilo. Opravljali so namreč redno kontrolo in ugotovili, da ni plačala predornine. Takoj ko so ustavili njen Hyundai Santa Fe, je začela negodovati, da nimata s soprogom ničesar sumljivega v vozilu, samo prtljago in da sta namenjena k sorodnikom v Milano. Potem pa je italijanskim policistom izročila dokumente, na katerih je sicer bila njena slika, vendar so bili podatki povsem lažni. Dodaten sum je policiji povzročilo njeno dve leti preteklo dovoljenje za bivanje v Belgiji. Najprej je v polomljeni italijanščini policiji natolcevala, da ji je ime Maria Benevento, pa takoj zatem Stefania Casiraghi in tako v nedogled.

Policaji so ji vzeli  prstne odtise in takoj  razkrili, da je pred njimi Hrvatica z 32 različnimi identitetami, ki se je uspešno skrivala že skoraj desetletje in pol.

Violetta Đorđević je bila nemudoma prepeljana v zapor v Torinu, kjer mora odslužiti 23 let zaporne kazni za več kot 100 kaznivih dejanj.