Črna kronika

Malega Lorisa ubila mama Veronica

Črt Kaker
11. 12. 2014, 08.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Pred dobrim tednom dni smo pisali o umoru sedemletnega Lorisa iz mesteca na jugu Sicilije. Potem ko so preiskovalci nekaj dni tavali v temi, je v ponedeljek sledil veliki preobrat. Policisti so zaradi umora dečka prijeli njegovo mamo Veronico.

Preiskave je konec. Lorisa (7), ki je pred dobrim tednom dni izginil izpred šole in čigar truplo so nekaj ur pozneje našli ob starem mlinu zunaj mesteca Santa Croce Camerina na Siciliji, je ubila njegova mama Veronica. Preiskovalci so jo aretirali v nedeljo pozno popoldne, včeraj pa so jo že prepeljali v zapor v Catanio. Ob njenem prihodu so zapornice kričale: »Morila, morilka, ti nisi vredna življenja. Poskrbele bomo, da se boš počutila kot v peklu.« Veronica je tako od včeraj zaprta v samici in je pod 24-urnim nadzorom, saj se pristojni bojijo, da bi lahko storila samomor.

Arhiv Svet24

Veronico so po pisanju italijanskih medijev izdale nadzorne kamere pred šolo in plastični zatič, s katerim je bil zadavljen Loris. Mati je ves čas zatrjevala, da je Lorisa pustila pred šolskimi vrati, a nadzorne kamere njenega prihoda niso nikoli posnele. V tistem trenutku se je pozornost preiskovalcev začela usmerjati na Veronico. Ugotovili so namreč, da je pred leti že skušala storiti samomor, in to z istimi plastičnimi zatiči, kakršni so bili uporabljeni pri umoru dečka. Po prepričanju kriminalistov je Veronica sina Lorisa zadavila s plastičnim zatičem, nato pa ga odvrgla v kanal ob starem mlinu. A Veronica se brani in vztraja, da sina ni ubila, po zadnjem zaslišanju pa se je zavila v molk.

Veronico je skoraj do konca branila celotna družina. »Je vzorna mama,« je še v ponedeljek ženo branil mož Davide. A danes je Veronica na tem svetu ostala sama. »Ubila je najinega sina, zame ne obstaja več,« je dejal mož Davide.