Land Rover

Najzmogljivejši med defenderji bo nosil oznako Octa

PP
31. 3. 2024, 09.32
Deli članek:

Britanci napovedujejo novo različico defenderja, ki ga bo gnal osemvaljni motor.

Land Rover
Land rover defender octa

Kot so zapisali pri Land Roverju, bo defender octa najzmogljivejša, najsposobnejša in najrazkošnejša izvedba v prodajnem programu. To posledično pomeni, da bo ta defender najdražji. Koliko bo stal, še ni znano. Za zdaj vemo le to, da ga bo poganjal petlitrski V8 bencinski motor z dodatkom elektrifikacije, tega pa so opremili še z novim zračnim vzmetenjem 6D Dynamics. Gre za dovršeno verzijo zračnega vzmetenja, ki ima vgrajen inovativni sistem za nadzor vzdolžnega in prečnega nagibanja, kar bo defenderju octa med drugim omogočilo ohranjanje skoraj vodoravne lege pri pospeševanju, zaviranju in zavijanju na cesti.   

"Defender je sinonim za sposobnost vožnje po vseh terenih in njegovi predniki izhajajo iz serije 1 v letu 1948. Novi defender octa bo te značilnosti z dramatično držo, inovativno tehnologijo in neprimerljivo pozornostjo do podrobnosti povzdignil na drugo raven. Z osupljivo zmogljivostjo in drznim novim obnašanjem bo našim kupcem omogočil obvladovanje veličastnih pustolovščin v izbrušenem razkošju," napoveduje Mark Cameron, generalni direktor Jaguarja in Land Roverja.

Avto bodo na skrivnih premierah najprej občudovali potencialni kupci, čez nekaj tednov ga bodo predstavili tudi širši javnosti. Zakaj oznaka Octa? Pri Land Roverju so navdih dobili pri obliki diamantnega oktaedra. Ne nazadnje diamant velja za eno najtrših naravnih snovi na našem planetu, hkrati pa je ta znana po svoji redkosti.