Aktualne novice

Prikaži več
otrok, šolar, spolna zloraba
Izredni nadzor

Zlorabljena mladoletnica: Policisti ravnali zelo ležerno, v prvih dneh ravnatelja sploh niso nadzorovali

Nekdanji ravnatelj, učitelj športne vzgoje in športni trener se je lani poleti znašel v preiskavi kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost mladoletnice. Minister Boštjan Poklukar je v zvezi s tem odredil tudi izredni nadzor nad delom policije, ki je zdaj zaključen.

denar, denarnica, ženska, plača, revščina
Detektivska zgodba

Maja iz Srbije je pol dneva iskala lastnika izgubljene denarnice - fanta iz Slovenije

Maja iz Sremskih Karlovcev v Srbiji je spremljala svojo hčerko na poti iz šole, ko je na tleh našla skrivnostno denarnico. Na sledi za lastnikom denarnice je bila več ur. Na koncu se je poštena najditeljica odpeljala 15 kilometrov, da bi denarnico lahko vrnila lastniku, fantu iz Slovenije.

Srečanje
Zanimivosti

Evropski poslanec Matjaž Nemec (S&D) premošča izzive obmejnih območij Slovenije in Evropske unije

Evropskega poslanca iz vrst socialistov in demokratov (S&D) Matjaža Nemca boste v teh pomladnih dneh srečevali na obmejnih območjih Slovenije, Avstrije, Italije, Madžarske in Hrvaške.

janez janša, državni zbor
Se bo zamaknilo?

SDS in NSi z ustavno presojo referendumskih vprašanj

Opozicijski SDS in NSi sta napovedali vložitev zahteve za ustavno presojo odlokov o posvetovalnih referendumih glede rabe konoplje in pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Hkrati zahtevata tudi njuno zadržanje do odločitve ustavnega sodišča, kar bi lahko premaknilo izvedbo teh dveh referendumov z 9. junija, ko bodo evropske volitve.

arzen knjige
Strupene knjige

Iz Francoske nacionalne knjižnice so morali umakniti knjige, prepojene z arzenom

Iz Francoske nacionalne knjižnice so morali odstraniti štiri strupene knjige, katerih platnice so bile prekrasne smaragdno zelene barve. To barvo je založnikom iz viktorijanske dobe uspelo ustvariti z uporabo arzena.

mobilne-hiške, kampiranje, camping
Zanimivosti

Z nekaj kliki do rezervacije počitnic v mobilni hišici

Novi portal MobilnaHišica.si združuje ponudbo več kot 1000 različnih vrst nastanitev v več kot 200 kampih na Hrvaškem, v Italiji in Sloveniji.

sterban f
Pritožba

Franc, ki je med spanjem s sekiro umoril ženo, želi novo sojenje in nižjo kazen

Odvetnik Franca Šterbana iz Brestanice, ki je novembra 2021 s sekiro umoril ženo, predlaga ponovljeno sojenje in znižanje dosojene 15-lenega zaporne kazni.

divja prašiča
V Dubravi

Video. V Zagrebu pred trgovskim centrom naleteli na divja prašiča

Domnevajo, da je video, ki se je pojavil na družbenih omrežjih, posnel voznik mestnega avtobusa.

rosmarino, spar, točke-zvestobe
Zanimivosti

Uživajte v lahkih pomladnih jedeh

Daljši in toplejši dnevi nas vabijo, da preživimo več časa na svežem zraku ter uživamo v cvetoči naravi. Pomlad pa nas razveseljuje tudi z okusnimi živili, ki jih velja vključiti na jedilnik. Pripravite pesto iz regrata, uživajte v okusu divjih ali gojenih špargljev ter si privoščite odlično zeleno rižoto ali krepčilno porovo juho. Razkrivamo recepte.

Vreme

14 °C

Oblačno

Delno oblačno

sobota, 27. 4

4 / 18 °C

Delno oblačno

nedelja, 28. 4

5 / 23 °C

Delno oblačno

ponedeljek, 29. 4

6 / 25 °C

Horoskop

Oven

Napredujte počasi, a zelo zanesljivo. Bodite pozorni tudi na svoje najmanjše strahove ali želje. Dobro je, če se lahko svojemu partnerju iskreno zaupate.

Bik

Dokler se ne boste odločili, da ne prenesete vseh konkretnih odgovorov in svojih dvomov na papir, se boste vrteli v začaranem krogu brez izhoda.

Dvojčka

Začutili boste potrebo po umiritvi. Materialne želje bodo poniknile, poglobili pa se boste vase in iskali družbo ljudi, ki vam lahko pomagajo začutiti svet.

Rak

Nova perspektiva bo izredno dobro vplivala na vaše poslovno delovanje, ki je bilo pravi kaos. Manj se boste pehali za dosežki, lažje jih boste dosegali.

Lev

Danes boste sprejeli kompromis, vendar z njim ne boste popolnoma zadovoljni, saj bo le nekakšen izhod v stiski. Če boste v težavah, lahko pričakujete pomoč.

Devica

Raziskati morate svojo preteklost, da boste odkrili svoje vzorce in vedenja, ki niso več v skladu z vami. Le tako lahko spremenite potek svoje prihodnosti.

Tehtnica

Danes boste pridobili kolege na svojo stran in jih navdušili za svoje ideje. Poslovne obveznosti boste postavili nekoliko na stran, a boste vse nadoknadili.

Škorpijon

Nepričakovane priložnosti bodo prišle skozi različne poslovne ponudbe in prek ljudi, ki vas bodo usmerili na pot razvoja in napredka na vseh ravneh.

Strelec

Tokrat boste krmarili negotovo, želeli boste prevladovati in težko boste obdržali takt. Rezultat bo neučinkovitost, lahko tudi prekinitev nekega sodelovanja.

Kozorog

Tokratno sanjarjenje o čustveni trdnosti ne bo obrodilo sadov, saj boste v stalni pripravljenosti na ljubezenske pustolovščine, ki prihajajo v vaše življenje.

Vodnar

Ne razkrivajte svojih načrtov vsakomur, da vam kdo ne bo škodil z govoričenjem. V službi bo vznemirljivo in precej napeto, saj se bodo pojavljali spori.

Ribi

Pretiravali boste z zapeljivostjo, besede pa vas bodo zanesle v tematike, ki bodo pretresle vašega partnerja. Preveč iskreno boste spregovorili o hrepenenjih.

Anketa

Arhiv

Bo stranka SD pod vodstvom Matjaža Hana ob naslednjih volitvah ostala v parlamentu?

Da
42 %
Moški
Ženske
Ne
58 %
Moški
Ženske

Recept dneva

Arhiv
Jagnjetina z ajdovimi rezanci in paradižnikovim prelivom

Jagnjetina z ajdovimi rezanci in paradižnikovim prelivom

Čas priprave: 50 min

Preprosto