Televizija

Dva dni po snemanju zadnjih prizorov je močno neurje porušilo velik del Paradisa

Teja Pelko
18. 3. 2024, 09.00
Deli članek:

Razkrivamo vam nekaj vročih podrobnosti, s katerimi so se srečevali ustvarjalci serije

POP TV
V kampu in na plaži je bilo ogromno ljudi.

Serija Skrito v raju od ponedeljka do petka bogati dolge večere na POP TV, mi pa smo skupaj z ustvarjalci pogledali v zakulisje snemanja. Razkrivamo vam nekaj vročih podrobnosti, s katerimi so se srečevali.

POP TV
Začetek snemanja enega od nočnih prizorov

Serijo je skupaj ustvarjalo več kot 200 ljudi

Serija Skrito v raju velja za produkcijsko res velik podvig, saj je snemanje potekalo v dveh državah; skoraj polovico snemanja so opravili v tujini. Samo selitev opreme iz studia na morje je trajala nekaj dni, treba je bilo urediti dovoljenja za snemanje in tudi delno zapreti obalo. V seriji je sodelovalo veliko statistov, približno 500, saj se je na Hrvaškem večinoma snemalo na prostem, kar pomeni, da je bilo v kampu in na plaži ogromno ljudi.

POP TV
Serijo je skupno ustvarjalo več kot 200 ljudi.

Gradnja kampa je potekala več kot dva meseca

Samo za potrebe serije so ustvarjalci v hrvaški Istri zgradili kamp Paradiso, kamor se liki zatekajo pred ljubljanskim vrvežem in kriminalnimi spletkami. Prostor, kjer je nastajal kamp, je bil v gozdiček ob morju, ki se je z morsko kuliso, obalo in krasnimi borovci izkazal za odlično mesto, na katerem so pod taktirko scenografke Špele Jelovčan zrasli šotori in prikolice. V dveh mesecih se je neizdelan prostor prelevil v pravi filmski raj. Ekipa je ustvarila prav takšen kamp, kot ga imamo v spominu z naših dopustovanj. Celotno snemanje je bilo vnaprej zelo dobro pripravljeno in organizirano, kar pomeni, da se je posamezen prizor posnel v približno pol ure, veliko količino materiala pa je bilo nato treba še zmontirati. Za montažo celotne sezone je ekipa potrebovala devet mesecev, v sezoni pa so posneli skoraj dva tisoč prizorov. Scenaristi serije so spisali več kot 3.500 strani.

POP TV
Prizori na morski gladini in pod njo so bili najzahtevnejši.

Vreme jim je bilo naklonjeno

Snemalna ekipa je imela srečo z vremenom, saj razen običajnih neviht ni bilo nič hujšega in je filmski kamp ostal povsem cel. Dva dni po snemanju zadnjih prizorov pa se je v Istri razbesnelo močno neurje in porušilo velik del Paradisa.

POP TV
Gaja Filač potrpežljivo čaka, da maskerka opravi svoje delo.

Morje je poskrbelo za najzahtevnejše prizore

Prizori na morski gladini in pod njo so bili najzahtevnejši. Vodja kostumov Tanja Birgmajer je z ekipo za glavne igralske like pripravila okoli tisoč kostumskih kombinacij, vodja maske Anja Godina pa je ob tem poskrbela za prav toliko kombinacij pričesk. Za igralce je bilo uporabljenih več kot sto parov čevljev, za kombiniranje z oblačili pa je bilo pripravljenih pet velikih škatel nakita.

POP TV
Kamp Paradiso je nastal v dveh mesecih.

Serija Skrito v raju ima tudi dobrodelni pridih, saj so bili rekviziti iz kampa po koncu snemanja podarjeni otrokom, ki letujejo v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli Rtič.