Televizija

To so filmske premiere, ki jih bomo januarja gledali na POP TV

A. M.
4. 1. 2024, 08.00
Deli članek:

Od Jokerja do kontroverzne zgodbe o začetkih papeževanja Pija XIII.

POP TV
Serija Mladi papež bo na sporedu od 25. januarja na POP TV.

Na POP TV, Kanalu A in Kinu bomo lahko ta mesec spremljali kar nekaj filmskih premier in serij. Vsaka premiera je priložnost za odkrivanje novih svetov, doživljanje različnih kultur in poglobljeno potapljanje v čustveno bogastvo filmske umetnosti.

Vse skupaj so v torek, 2. januarja, začeli z nemško serijo Beck je nazaj (Beck is Back). Odmevni seriji 7. januarja na Kanalu A sledi ameriški film Smodnikov milkshake. Na Kinu bomo dan kasneje lahko spremljali avstralski film Izbrisan fant (Boy Erased), 14. januarja pa bo Voyo ponudil prav posebno dokumentarno serijo o tehnološkem velikanu Elonu Musku. V soboto, 20. januarja, bo na POP TV še ameriški film Joker, 25. januarja pa se začenja kontroverzna italijanska serija Mladi papež (Young Pope).

Smodnikov milkshake, 7. januarja na Kanalu A
Tri generacije žensk se borijo proti tistim, ki bi jim lahko vzeli vse. Sam je bila stara komaj 12 let, ko jo je bila njena mama Scarlet, elitna morilka, prisiljena zapustiti. Sam so vzgajali v Firmi, neusmiljeni hudodelski združbi, za katero je delala njena mati. Petnajst let kasneje gre Sam po materinih stopinjah in postane neustrašna morilka. Ko pa se izjalovi zelo tvegani posel, ima Sam s tarčo na hrbtu samo eno možnost za preživetje - združiti se z materjo in njenimi smrtonosnimi sodelavkami, knjižničarkami.

Karantanija Cinemas
Smodnikov milkshake bo na sporedu 7. januarja na Kanalu A.

Izbrisan fant, 8. januarja na Kinu
Biografska drama o sinu baptističnega pridigarja, ki ga globoko verna starša prisilita, da se vključi v program spreobrnitve gejev. Ko devetnajstletni Jared, sin baptističnega pastorja v majhnem ameriškem mestu, svojima staršema razkrije, da je gej, mu oče in mati postavita ultimat – udeležiti se mora programa spreobrnitve gejev ali pa bo za vedno izobčen iz kroga svoje družine, prijateljev in cerkve. Jared se pridruži programu, vendar se že kmalu zatem znajde v konfliktu z vodjo terapije ter se nazadnje poda na pot iskanja lastnega glasu in sprejemanja svojega resničnega jaza.

Universal
Izbrisan fant prihaja 8. januarja na program Kino.

Zgodba Elona Muska, 14. januarja na Voyo
Dokumentarna serija se osredotoča na slovitega poslovneža, milijarderja in tehnološkega velikana Elona Muska, ki je za spremembo sveta naredil več kot kdorkoli drug. Dokumentarec vključuje intervjuje z družinskimi člani, tesnimi prijatelji in poslovnimi partnerji, ki ga najbolje poznajo. Osredotoča se na ključne trenutke v Muskovi karieri, od tehnoloških zagonskih podjetij do dogodkov, ki so mu omogočili, da je postal najbogatejši človek na svetu. 

Fremantlemedia
Voyo bo ponudil prav posebno dokumentarno serijo o Elonu Musku.

Joker, 20. januarja na POP TV
Nepozabni Joaquin Phoenix v mračni zgodbi o izvoru najslovitejšega stripovskega zlikovca – Jokerja. Leto 1981. Arthur Fleck išče svoj prostor v razklani družbi mesta Gotham. Podnevi je klovn, ponoči pa se trudi postati stand-up komik. A namesto da bi se ljudje smejali njegovim šalam, se na koncu vedno smejijo njemu. Ujet med apatijo in nasilje Arthur sprejme odločitev, ki sproži verižno reakcijo dogodkov ...

Warner Bros
Film Joker si bomo lahko ogledali 20. januarja na POP TV.

Mladi papež, 25. januarja na POP TV
Kontroverzna zgodba o začetkih papeževanja Pija XIII., prvega ameriškega papeža v zgodovini s pravim imenom Lenny Belardo, z Judom Lawom v glavni vlogi. Pij XIII. je zapletena, negotova in razklana osebnost – tako konservativen, da njegovo nazadnjaštvo že meji na obskurantizem, hkrati pa neskončno sočuten do šibkih in revnih. Papež Pij XIII. je tudi človek velike moči, ki se trmasto zoperstavlja maniram vatikanskega dvora in ni obremenjen s posledicami, ki jih ima to na njegovo avtoriteto, saj je prav on še najbolj skrivnosten in kontradiktoren med vsemi. Toda Belardo skriva temno skrivnost.