Glasba

Kralji karizme, Joker Out, z novo serijo koncertov

A. M.
3. 1. 2024, 08.00
Deli članek:

Vita Orehek
Naši evrovizijci predstavljajo ekskluzivni film iz Stožic.

Skupina Joker Out, ki si je ob zaključku leta prislužila evrovizijski naziv Kralji karizme (Kings of Rizz), je ob vstopu v novo leto 2024 poskrbela za še eno presenečenje – album in koncertni film Live from Arena Stožice, ki je bil posnet na njihovem prelomnem koncertu v Areni Stožice, pred več kot 12.000 oboževalci. Tako je na voljo na glasbenih pretočnih platformah, ekskluzivni koncertni film, ki ga je režiral njihov dolgoletni sodelavec Mark Pirc, pa je izšel »na zahtevo« in ga najdete na spletni strani benda. Z objavo največjega večera njihove kariere ob koncu sezone se Jokerji zahvaljujejo tudi oboževalcem, ki so izkazali neverjetno podporo.

»Nastop v Stožicah je bil za nas enako ali morda še bolj pomemben kot nastop na Evroviziji. Vse v letu 2023 je gradilo ta nastop, celo leto smo se mentalno pripravljali nanj in neopisljiva ekstaza nas je prevzela, ko smo stopili na oder in zagledali 12.000 ljudi, ki so bili tam samo za nas. V čast nam je bilo na odru za njih dati dušo in tudi oni so sebe izlili skozi glasilke. Njihovi glasovi bodo v naših srcih večno odmevali,« so ob izidu povedali člani skupine, ki bodo od marca do sredine aprila odigrali svojo prvo večjo evropsko turnejo.

Nova serija nastopov, tokrat poimenovana See You Soon, bo vključevala 13 držav, med njimi prvič Francijo, Belgijo in Italijo, ter 21 koncertov v nekaterih kultnih svetovnih dvoranah, med drugim tudi O2 Shepherd's Bush Empire. Znani pa so tudi že datumi nekaterih festivalskih koncertov, med drugim tudi EXIT (10.–14. julij, Novi Sad) in Sziget (7.–12. avgust, Budimpešta).

Vita Orehek
Kris, Bojan, Jan, Jure in Nace so na koncertu prepričljivo dali vse od sebe.