Televizija

Boštjan Romih: Zanimanja in navdušenja mi nikoli ni treba igrati

A. M.
6. 12. 2023, 08.00
Deli članek:

Oddaja Ambienti že šestnajst sezon bogati spored nacionalne televizije!

Mateja Jordovič Potočnik
Voditelj oddaje Ambienti je Boštjan Romih.

Ustvarjalci oddaje si prizadevajo, da oddaja ne bi bila le pasivni opazovalec trendov v gradbeni industriji, ampak da bi jih aktivno sooblikovala.

Oddaja Ambienti že osem let na sproščen način predstavlja kompleksne vsebine gradnje in opremljanja domov ter urejanja vrtov skozi oči strokovnjakov in uporabnikov. Ravno zato je pri gledalcih tako zelo priljubljena, pri stroki pa izjemno toplo sprejeta.

Ideja za oddajo o prostorskem oblikovanju je nastala doma ob gledanju tujih oddaj o arhitekturi. Avtorica in gonilna sila oddaje Mateja Košir je navdušenje nad žanrom prelila v idejo o slovenski oddaji, ki bi razkrivala zasebne ambiente, v katere širša javnost nima vstopa. Skupaj s strokovno podporo soproga Milana in sina Domna je posnela pilotsko oddajo in jo pokazala takratnemu uredniku Razvedrilnega programa Mariu Galuniču in ta jo je uvrstil v programsko shemo TV Slovenija.

Boštjan Romih se dobro znajde

V oddaji - novembra je bila na sporedu že dvestota epizoda - so ustvarjalci predstavili že skoraj šeststo objektov, vrtov in interierjev. Na majhni površini, kot je Slovenija, je to resnično presežna številka: marsikdo je presenečen, da imajo Slovenci tako lepe hiše in stanovanja. Voditelj Boštjan Romih se v vlogi hkratnega gostitelja in gosta sicer zelo dobro znajde. »Nadvse v pomoč pri vodenju oddaje mi je, da gre za zares izjemna prebivališča, zato mi zanimanja in navdušenja nikoli ni treba igrati,« se posmeje Boštjan, ki je šele med snemanjem oddaje razvil poseben odnos do grajenega prostora.