Televizija

Bodo razkrili resnico o atentatu na Johna F. Kennedyja?

A. M.
15. 11. 2023, 14.21
Posodobljeno: 15. 11. 2023, 14.46
Deli članek:

Viasat History bo novembra predvajal poseben tematski sklop ob 60. obletnici enega najbolj pretresljivih in prelomnih trenutkov v zgodovini 20. stoletja – atentata na ameriškega predsednika Johna F. Kennedyja, ki se je zgodil 22. novembra 1963.

Viasat World
John F. Kennedy, JFK

V okviru posebnega tematskega sklopa, ki bo premierno na sporedu dve zaporedni nedelji (19. in 26. novembra), bodo prikazani trije povsem novi dokumentarni filmi, ki osvetljujejo dogodke tega usodnega dne in trajen vpliv, ki so ga imeli na svet.

Viasat World
John F. Kennedy, JFK

Ob 60. obletnici atentata na predsednika Johna F. Kennedyja se Viasat History v posebnem tematskem sklopu, ki bo na sporedu v nedeljo, 19. in 26. novembra, osredotoča na prelomni trenutek v zgodovini in raziskuje osebno in politično zapuščino Johna F. Kennedyja ter razmišlja o trajnem vplivu, ki ga je imela njegova prezgodnja smrt tistega usodnega novembrskega dne leta 1963.

JFK: 24 ur, ki so spremenile svet (19. november ob 21.00)

Dokumentarni film združuje arhivsko gradivo iz vsega sveta, ki je bilo javnosti doslej le redko dostopno. V eni uri boste lahko spremljali zadnjih 24 ur mandata ameriškega predsednika Johna F. Kennedyja ter poznejšo aretacijo in umor domnevnega edinega napadalca Leeja Harveyja Oswalda. Med kampanjo v Teksasu leta 1963 je bil predsednik Kennedy obkrožen z oboževalci, podporniki, osebjem in novinarji. Vsak njegov korak je bil natančno dokumentiran, vendar pa zadnje sekunde njegovega življenja prikazuje en sam 16-sekundni posnetek. Posnel ga je moški iz občinstva, ki pripoveduje, da je skozi vse življenje moral nositi to odgovornost in da je doživljal nočno moro ob vsakem ogledu kadra 313. Dokumentarni film spremlja Kennedyja od njegovega prihoda na letališče 21. novembra 1963 do trenutka, ko so njegovo truplo le dve uri po usodnem strelu z letalom Air Force One prepeljali v Washington.

Viasat World
John F. Kennedy, JFK

JFK: poslednji dokazi (Dva dela – 19. november ob 22.00 in ob 22.55)

Dokumentarni film gledalce popelje na presunljivo pot po sledeh korakov, avtomobilov in streljanja tistega tragičnega petkovega jutra v Dallasu. Film skuša razkriti resnico o atentatu na Johna F. Kennedyja in raziskuje različne teorije in dokaze, ki so se pojavili v preteklih desetletjih. Gledalci bodo na podlagi analize strokovnjakov in natančne preiskave pridobili nov vpogled v dogodke, ki so pripeljali do prezgodnje smrti priljubljenega ameriškega predsednika.

Viasat World
John F. Kennedy, JFK

JFK: domači film, ki je spremenil svet (26. november ob 21.00)

Film razkriva malo znano zgodovino posnetka na 8-milimetrskem filmskem traku, ki je ovekovečil grozljive dogodke tistega usodnega dne. Ta izjemen dokumentarni film razkriva zgodbo o amaterskem posnetku Abrahama Zapruderja, ki je nehote postal ključna priča zgodovine. Film raziskuje, kako je Zapruderjev domači film postal ne le neprecenljiv dokaz, temveč tudi kultni in presunljiv zapis tragedije, ki je pretresla državo in svet.