Glasba

Tako so Hellcats "zažgale" London

16. 11. 2023, 08.24
Posodobljeno: 16. 11. 2023, 08.28
Deli članek:

Hellcats, slovenske promotorke težkokategornega rocka, so nedavno dosegle nov mejnik v svoji karieri.

OI
Clam Burke (Blondie) in Hellcats v zaodrju kluba

Kot prva slovenska skupina so nastopile v znamenitem londonskem klubu 100 Club, ki je od svojega odprtja gostil nekatere največje ikone rokenrola, kot so The Sex Pistols, The Clash, The Rolling Stones, Oasis in Metallica. Ta večer je bil za Hellcats še posebej pomemben, saj so izkoristile priložnost za promocijo svojega novega singla Black Thunder.

oi
Legendarna 100-tka je bila priča vsem pomembnejšim rock skupinam našega časa.

Navdušenje nad njihovim nastopom je bilo očitno, saj so bile članice skupine presenečene in vesele, ko so videle, da je veliko obiskovalcev prišlo oblečenih v njihove majice. Druženje s poslušalci in podpisovanje CD-jev je trajalo vse do zaprtja kluba.

Večer je bil še bolj poseben zaradi delitve odra s Clemom Burkom, bobnarjem legendarne skupine Blondie. Burke, ki je s svojo skupino v ZDA utiral pot novim smerem v rock glasbi in bil leta 2006 sprejet v Dvorano slavnih rock glasbe, in naše glasbenice so skupaj preživeli prijetne trenutke, ki so trajali dolgo v noč.

Pred Hellcats so kot predskupina nastopili mladi The Molotovs, ki jim strokovnjaki v glasbeni industriji napovedujejo svetlo prihodnost. 

Hellcats so že nastopile na turnejah po Nemčiji, Rusiji, Italiji in Angliji, vključno z eminentnimi prizorišči, kot sta O2 Islington Arena in Majestic Theatre v Darlingtonu. Njihova nova skladba Black Thunder, ki bo kmalu dobila tudi slovensko različico z naslovom Črna burja, obljublja, da bo prav tako kot njihovi prejšnji uspehi zaznamovala rock sceno.