Televizija

40 dni in 40 noči: drzno, romantično in smešno

A. M.
23. 10. 2023, 11.59
Posodobljeno: 23. 10. 2023, 16.13
Deli članek:

Smeh in pozitivna čustva bodo zagotovo izboljšali vaše stanje duha in vam dajali energijo skozi ves dan.

Viasat World
Josha Hartnetta je zgodba tako navdihnila, da je poskusil s celibatom tudi sam. Držal se ga je dva tedna.

Redno spremljanje dobrih komedij je odličen način, da se razvajate. Komedija 40 dni in 40 noči (2002), ki bo premierno predvajana 28. oktobra ob 21. uri na TV1000, je prav to! Dodaten bonus so izviren scenarij, komične situacije in zanimivi liki.

Odkar je Matta Sullivana zapustilo dekle, ne more seksati z nobeno drugo. Matt zato za nasvet prosi svojega brata, ki bo kmalu postal duhovnik, in izve, da se približuje postni čas in da je 40 dni posta namenjenih poti očiščenja z odpovedjo skušnjavi. Da bi prišel k sebi in začel novo življenje, Matt sprejme težko odločitev in se za 40 dni odpove seksu, poljubljanju in celo samozadovoljevanju. Le redki verjamejo, da mu bo uspelo, toda Matt vztraja pri svoji odločitvi, dokler, ironično, v pralnici ne sreča dekleta svojih sanj. Se bo lahko uprl skušnjavi?

Ustvarite razpoloženje

Veder film, poln humorja, je odlična izbira za ogled v družbi. 40 dni in 40 noči je film za vse starosti. Če ste starejši od Matta, bo film sladek spomin na vaše mlajše dni. Če ste ljubitelji črnega humorja in se ne bojite neprijetnih trenutkov in teme seksa, se udobno namestite in se pripravite na smeh.

Nadarjeni mladi igralci

Matta in Erico naj bi sprva igrala Ashton Kutcher in Katie Holmes. Zaradi sodelovanja v drugih projektih pa sta bila primorana to vlogo preskočiti. Vlogi Matta in Erice sta tako prevzela Josh Hartnett (Deviški samomori, Pearl Harbor, Black Hawk Down) in Shannyn Sossemon (Viteška zgodba) in uprizorila resnično izjemno harmoničen par. Josha Hartnetta je zgodba tako navdihnila, da je poskusil s celibatom tudi sam. Držal se ga je dva tedna.

Navdihnjeni z resničnimi dogodki

Film je prvo delo Roba Pereza v vlogi scenarista. Zaplet komedije je navdihnila kar njegova osebna izkušnja: zaradi dekleta, ki mu je skoraj zlomilo srce, se je odločil za abstinenco, v tem času pa pisal dnevnik, s katerim si je nato pomagal pri scenariju.

Viasat World
Ta smešna in ironična zgodba je polna črnega humorja in nerodnih trenutkov.