Glasba

Nick Domes: Delo v vrtcu in rock’n’roll

23. 10. 2023, 11.18
Posodobljeno: 23. 10. 2023, 11.23
Deli članek:

Nick Domes, sin priznanega slovenskega glasbenika Miša Kontreca, je pred kratkim izdal svoj glasbeni prvenec z naslovom "Pregorel".

Sandi Horvat
Nick Domes in oče Mišo Kontrec

Čeprav je Nick širši javnosti postal znan tudi po nastopu v šovu "Slovenija ima talent", je njegova strast do glasbe prisotna že vrsto let.
V šovu "Slovenija ima talent" ni prepričal vseh članov žirije, vendar je Nick izkušnjo vzel kot priložnost za učenje in rast. "Zavedam se, da ne moreš biti všeč vsem. Vzponi in padci so del življenja in glasbene kariere. Hvaležen sem za vse pohvale, še bolj pa cenim konstruktivno kritiko, saj mi omogoča napredek," je povedal.
Nickova glasbena pot je močno povezana z njegovim očetom, ki mu je dal ne le ljubezen do glasbe, ampak tudi dragocene stike v glasbeni industriji.

Njegov prvi singel "Pregorel" je nastal v sodelovanju z Rokom Lunačkom, ki je prispeval besedilo in melodijo. Videospot za pesem prikazuje nesojeno ljubezen, v katerem poleg Nicka nastopa tudi Ana Malavašič, finalistka projekta Miss Slovenije 2022.
Odraščanje brez mame in z močno podporo očeta je Nicku dalo trdno podlago in ga oblikovalo v osebo, ki je danes. "Oče je odigral ključno vlogo v mojem življenju. Zaradi naše narodnosti sem bil večkrat tarča žaljivk, vendar sem se naučil živeti s tem. Glasba je moja terapija," pravi Nick.
Čeprav je Nick strasten glasbenik, ki igra klavir, kitaro in harmoniko, trenutno dela kot pomočnik vzgojitelja v vrtcu. "Rad sem v družbi otrok, ki so iskreni in pristni. Skupaj veliko pojemo in uživam v njihovem navdušenju, ko jim zaigram," zaključuje Nick, ki si želi, da bi se nekoč v celoti posvetil glasbi.