Televizija

Na BBC-ju morijo Slovenke

G. Z.
15. 2. 2018, 03.00
Deli članek:

Mlada Gaja Filač, ki smo jo spoznali v filmu Košarkar naj bo in seriji Ena žlahtna štorija, ob Katarini Čas nastopa v BBC-jevi seriji Love, Lies and Records.

V BBC-jevi seriji Ljubezen, laži in zapisi (Love, Lies and Records) je rdeča nit trgovina in prisilne poroke z mladimi Slovenkami, zato je logično, da so v projekt ob Katarini Čas vključili še kak slovenski obraz; priložnost je tako dobila 19-letna Gaja Filač, Živa Kocjančič iz Ene žlahtne štorije in Metka iz filma Košarkar naj bo. Katarina igra prevajalko Dominico, ki sodeluje s kriminalci in sili punce v odvisnost z navideznimi posojili in zaplembo dokumentov, Gaja pa nosečo mlado priseljenko Kristino, ki jo silijo v poroko z Irancem, ki je v preteklosti že skušal priti do dovoljenja za bivanje na Otoku, a so ga vrnili domov.

Svež obraz – Gaja Filač
Brucka igre na AGRFT je še pred maturo nastopila v filmih Rdeča raketa in Košarkar naj bo, posnela prvi mednarodni projekt in nastopila v priljubljeni domači limonadi Ena žlahtna štorija. Simpatična mladenka je hči snemalca Vilka Filača, ki je delal s Kusturico, Godino in Slakom, snemal z Marlonom Brandom in prijateljeval z Johnnyjem Deppom. "Če imaš starša, ki se ukvarja s filmom, imaš odnos do te umetnosti.

Več o Gaji in seriji preberite v novi številki revije Vklop!