Televizija

»To je televizija!«

S. J.
11. 1. 2018, 03.00
Deli članek:

Sebastian Cavazza igra v Bjelogrlićevi zgodovinski seriji Sence nad Balkanom, ki je pomaknila lestvico kakovosti še višje, iz njega pa naredila zvezdo v Srbiji.

Sence nad Balkanom niti malo ne zaostajajo za najboljšo svetovno produkcijo, samo proračun je manjši. Ampak navsezadnje so Balkanci – kot bo videti tudi v seriji – vedno znali poiskati bližnjice. Serija je Srbe tako navdušila, da so vzljubili tudi igralce, med njimi še posebej našega Sebastiana Cavazzo, ki navdušuje kot negativec, ki pride z Dunaja v Beograd, da bi poiskal izgubljeno ogrlico.

V zadnjih letih ste kar precej delali v regiji, postali prepoznavni, ampak s Sencami ste postali pravi zvezdnik. »Lik, ki vzbuja veliko pozornosti«, »Osvojil žensko občinstvo«, »O čednem Dunajčanu sanjajo vse Srbkinje« – tako vas med drugim v besedilih opisujejo srbski kolegi. So Sence toliko uspešnejše, da vas niso že prej bolj opazili v drugih projektih?
V regiji igram v stranskih vlogah, in čeprav tudi v Sencah nimam glavne, je moj lik tokrat bolj opazen, kot so bili vsi doslej. Če sem v seriji Montevideo, se vidimo!, ko sem prvič sodeloval z Bjelogrlićem, nastopal v treh epizodah, sem tu igral v sedmih ali osmih. Seveda je prav tako pomembno to, da sem bil zaradi filmov in rednih gostovanj z gledališčem tudi po tej strani v zadnjih letih ves čas bolj »prisoten« kakor prej.

Kako pomemben projekt za vašo kariero so Sence nad Balkanom? Glede na odziv to pač ni samo še ena od vlog.
To je televizija! Sence nad Balkanom so prestavile lestvico kakovosti vsega, kar se dela v tej industriji, na še višjo raven. Srbsko občinstvo je čakalo na preži, da vidi, če bo Bjelogrliću uspelo zadovoljiti merila, ki jih je postavil prej. Ne le, da mu je to uspelo, ampak je celo dvignil merila, zato je serija zelo uspešna.

Celoten članek vas čaka v novi številki revije Vklop!