Televizija

»Če si vmes odrežeš prst, ga skuhaj zraven!«

B. P.
1. 6. 2017, 03.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Lucija Ćirović je priznala, da je nastop v šovu MasterChef Slovenija prava živčna vojna. »Ko si pred komisijo, pogoltneš slino in upaš, da Karim ne bo kričal.«

Lutkarica, igralka, komičarka in zdaj še kuharica … Koliko ste bili pred MasterChefom dejansko v kuhinji za štedilnikom?

Zelo rada kuham, že od nekdaj. In zelo radovedna sem, kar se kuhanja tiče. Azijsko sem že preizkusila, zdaj se ukvarjam še z vegansko kuhinjo; pa ne, ker bi bila veganka, ampak ker me zanima, kaj sploh jedo. Najbrž ne žulijo samo trave. (smeh) Zadnjih osem, deset let čedalje več kuham in rada eksperimentiram.

Kako bi opisali tisti čas, ko stojite pred štedilnikom v MasterChefu in poskušate narediti, kar so vam naročili?

To je prava živčna vojna. Ampak dalj časa si notri, lažje je, bolj se navadiš sistema, se pravi, da veš, kaj kuhinja vsebuje in v katerem predalu je kaj. Kljub temu je vedno stresno, ko ti dajo sestavine, ki, recimo, ne grejo skupaj, ki jih nisi navajen. Ura res teče … Če si vmes odrežeš prst, ga skuhaj zraven, znajdi se, ura se ne bo ustavila. Zaviješ prst, daš rokavico gor, da ne kontaminiraš hrane, in kuhaš dalje.

Celoten intervju najdete v novi številki revije Vklop!