Film

Manj(še) prsi, še več mišic

G. Z.
1. 6. 2017, 03.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Iz naftalina se vrača poklon bademajstrom: Obalna straža (Baywatch). Tu sta mišičnjaka Dwayne Johnson in Zac Efron, vračata se tudi Pam Anderson in Hasselhoff.

11 sezon, 242 epizod, trije filmi, ki so šli naravnost na TV in DVD, na vrhuncu priljubljenosti skoraj milijarda gledalcev v 141 državah, kjer so jo uradno predvajali, kup zvezdniških karier in nesmrten status je izkupiček serije Baywatch, po slovensko Obalna straža, francosko Na preži v Malibuju in kitajsko Duša morja. 15 let kasneje Mitch Buchannon in C. J. Parker prvič prihajata v kino v podobi Dwayna Johnsona in Kelly Rohrbach, Zac Efron in Pryjanka Chopra tudi ne bosta zavirala prodaje vstopnic in kokic, seveda pa Baywatcha niso mogli obuditi čisto brez Hoffa in Pam.

Iz današnje perspektive je eden najbolj neverjetnih podatkov ta, da so Obalno stražo po prvi sezoni na NBC ukinili. Zaradi slabe gledanosti. A vitez za volanom, ki je ravno takrat plezal po porušenem berlinskem zidu s klasiko Looking For Freedom, se ni predal. Prevzel je poslovne vajeti in z avtorji serije iz obalnih stražnic ustvaril kult. Kako pomembni so bili za uspeh kadri pozibavanj, nihanj, tresenj in drugih gibanj njihovih prsi, najbolj plastično ponazarja prav izjava Davida Hasselhoffa, da je to edina TV-serija, ki jo je mogoče gledati tudi brez zvoka.

15 LET KASNEJE

Od zadnjih šprintov po havajskih plažah, kjer so snemali zaključni sezoni, je novo to, da je bila serija Baywatch akcijska drama, film pa ima več komičnih elementov. Okej, novo je prav tako prizorišče – snemali so na Floridi in v Georgii –, v napovednikih pa je tokrat večji poudarek na mišicah glavnih dveh junakov, ki sodita med najbolj donosne igralce zadnjih let. Vodja Mitch Buchannon mora izuriti novo ekipo, pri tem pa trči ob ego Matta Brodyja (Zac), padlega olimpijca, ki so mu ga nadrejeni dodelili v želji, da elitnim reševalcem povrnejo nekdanji ugled. Žrebca sta prisiljena umiriti strasti, ko s požgane jahte potegnejo truplo in se moštvo poda na lov za tihotapci mamil.

Celoten članek najdete v novi številki revije Vklop!