Televizija

Najbolj se veselita plesa Janeza Usenika

B. P.
9. 3. 2017, 03.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Klepet s Taro Zupančič in Petrom Polesom, voditeljema nove oddaje Zvezde plešejo, ki prihaja na Pop TV.

Na male zaslone prihaja oddaja, ki smo jo v veliko manjšem obsegu lahko spremljali pred nekaj leti na nacionalni televiziji kot sestavni del oddaje Spet doma, katere gostitelj je bil Mario Galunič. To je oddaja Zvezde plešejo, ki sedaj v vsem svojem blišču prihaja na Pop TV.

Voditeljske niti bosta pletla izkušen televizijski maček Peter Poles, ki se je z oddajo že srečal kot tekmovalec, in manekenka ter voditeljica Tara Zupančič. Pred začetkom oddaje smo jima, vsakemu posebej, zastavili nekaj vprašanj, iz katerih se jasno vidi, da sta kot ustvarjena, da skupaj popeljeta plesalce skozi oddajo.

Kdaj ste nazadnje plesali v dvoje?

Tara: Kakšni dve leti nazaj, ko sem se učila plesati tango na individualnih urah z učiteljem. Priznam, da mi ni ostalo veliko tega znanja, tudi zato, ker sem se premalo časa učila. Kriva pa je bila poškodba gležnja. 

Peter: Na par taktov sva se z Nikico (partnerko Niko Veger, op. p.) zavrtela na Žarometih, ko pride kakšno praznovanje rojstnega dne, pa prav tako izkoristiva priložnost za ples. Če je dobra glasba, sploh ni problema.

Kateri je vaš najljubši ples?

Tara: Salsa. Primarno zaradi glasbe, pa še edini ples je, ki sem se ga poleg tanga učila.

Peter: Ne bi mogel reči, da imam svoj najljubši ples, ampak salso se da plesati na vse. Levo, desno, gor, dol, trije obrati in smo. To je najlažji ali, bolje rečeno, najbolj praktičen ples.

Katerega od dvanajstih znanih Slovencev, ki bodo zaplesali v oddaji Zvezde plešejo, si najmanj predstavljate v plesnih čeveljcih?

Tara: Hmm … Zelo se veselim Janeza Usenika, ki ga poznam iz novinarskih vod; vem, da je igralec in stand up komik, da obvlada oder, ampak plesati ga pa še nisem videla. Zna biti, da bo prav on najbolj nenavaden plesalec.

Peter: Vsekakor si tudi jaz želim videti Usenika. Čeprav je, kot sem izvedel, treniral balet za neko predstavo. Na prvo žogo bi rekel, da on, ampak ker piše muzikale, nastopa in tako naprej, bo res fino videti, kako bo ta svoj humor vkomponiral v ples. Eksaktno znanje plesa in prava drža sta eno, celoten paket pa nekaj popolnoma drugega. Prvo bodo ocenjevali plesni sodniki, vse ostalo pa drugi. In pomembno bo, kako bo par med sabo funkcioniral v celoti. Kljub temu da je to plesno tekmovanje, se ocenjuje ves paket. Čeprav ima nekdo na prvi pogled, recimo Usenik, manjko pri plesu, bo lahko to nadoknadil kje drugje. Sploh pa ga še nisem videl plesati, tako da zna presenetiti.

Celoten intervju najdete v novi številki revije Vklop!