Televizija

»Rick me je veliko naučil«

T. I.
2. 3. 2017, 03.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ekskluzivno! Pred premiero novih epizod Živih mrtvecev objavljamo intervju z glavnim igralcem.

Dan po ameriški premieri bodo tudi slovenski gledalci dočakali nadaljevanje sedme sezone Živih mrtvecev, v kateri smo doživeli kar nekaj šokantnih dogodkov. O seriji, ki je njegovi karieri dala povsem novo dimenzijo, se je na snemanju razgovoril Andrew Lincoln, Britanec na začasnem – no, ne več tako začasnem – delu v ZDA, ki že sedem let upodablja Ricka Grimesa.

V seriji se bodo še dogajale slabe stvari, kajne?
Oh, ja.
Vas sploh še kaj pretrese?
Ja, me. Ta zadeva z Glennom (Rhee; igral ga je Steven Yeun, op. p.) je bila zame velik šok. Ne le poklicno, temveč tudi osebno. Je namreč eden mojih najboljših prijateljev. Nisem mislil, da bo kdaj odšel. Na določeni točki – veste, sedem let ... Mislite, da so na določeni točki v seriji ljudje nedotakljivi. Takoj ko se je to zgodilo, me je osupnilo. In potem dvojni uboj ...
Vendar ne gledate, kajne? Niti na zaslonu ne.
Ne, ampak ko sem bral scenarij, sem vedel, kaj poskušamo narediti ... Med drugim zlomiti Ricka.
To sezono ste nam res strli srce; prav mučno jo je bilo gledati. Spraševali smo se, ali to od vas kot igralca zahteva kaj več, saj se podajate na zelo mračne in čustvene kraje.
Ja, v seriji sem moral narediti nekaj precej norih stvari. Ampak to sezono se zdi, da smo odskočili na zelo globokem koncu in se odpravljamo na zelo temno psihološko območje.
Kako vam uspe, da to, Ricka in vse, doma odmislite?
Saj ne odmislim. Ne, to je ... Fant, ne morem spati. Ta sezona je bila naporna, saj se mi je ritem spanja povsem spremenil. Mislim, kar naprej je bilo drugače. Taka je pač narava tega dela. Na tako čudno vlogo se težko navadiš. Vedno so mi govorili, da bo pestro, toda to je ... težko je.


Več preberite v novi številki revije Vklop!