Televizija

Ema 2017

T. B.
16. 2. 2017, 03.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Trije večeri, tri voditeljice in en voditelj. Mariu Galuniču bodo na letošnji Emi v pomoč Tanja Kocman, Maja Martina Merljak in Tina Gorenjak.

Letošnji izbor slovenske predstavnice za pesem Evrovizije bo potekal v treh večerih – ta petek in soboto ter naslednji petek. Prva dva predizbora bodo vodile igralki Maja Martina Merljak in Tina Gorenjak ter stand up komičarka Tanja Kocman, tretji, finalni večer, ko bo znana zmagovalna skladba, pa se jim bo pridružil odgovorni urednik razvedrilnega programa na TV Slovenija Mario Galunič.
Kot pravi Galunič, so bila dekleta izbrana na podlagi minulih zaslug, že prvo srečanje pa je povedalo, da so za skupaj in da oddajajo dobro energijo. »Z 'nobl' besedami bi se reklo, da so komplementarne; vsaka ima nekaj, kar druga nima. To je super. In to, da smo dali glavnino vodenja v ženske roke, je prav tako prava ideja. Mislim, da je bilo to treba narediti v tem moškem voditeljskem svetu. Na to temo sem namreč že marsikaj slišal,« pojasnjuje Mario Galunič, ki v finalu pričakuje ostro bitko: »Vsi so se potrudili s produkcijo in velika večina skladb se sliši tako dobro, da komaj verjameš. Ne bo lahko priti v finale, verjemite, da o zmagi niti ne govorim. Mislim, da bo napeto do konca. V finalu bomo na odru gostili še koga, ki je povezan s Pesmijo Evrovizije, super šov program bo.« O tem, kakšna bo njegova vloga, in tem, kaj lahko pričakujemo od Eme, pa so več povedale voditeljice z vrhovnim voditeljem na čelu.



MARIO GALUNIČ
»Z malo denarja do čudeža«
Menda ste se tudi letos za vodenje Eme pogovarjali s Klemnom Slakonjo, ki pravi, da je imel neke ideje, ki pa jih ni bilo mogoče realizirati, zato se je vodenju odpovedal. Kaj se je dogajalo?
Z njim smo se resneje pogovarjali zgolj za glasbeni nastop v šov programu, a se kljub dobri volji z obeh strani pač ni izšlo. To je del našega posla. Če ne gre, ne gre. Energijo trošimo za stvari, ki bodo, in ne obratno.
Kaj vas je pripravilo do tega, da boste tudi vi vodili finalni večer?
Glede na to, da sem še vedno voditelj in da je Ema naš glavni in največji projekt v letu, niti ni tako čudno, da sem vesel, da sem lahko na odru zraven treh super punc. Resda bolj v finalnem večeru, a se bom na hitro »pokazal« tudi na predizborih.

Več preberite v novi številki revije Vklop!