Televizija

Razvlečeno in predolgo

Jak Vrečar
9. 3. 2009, 01.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

TV3 dnevno servira svojo porcijo informacij iz sveta zabave, ob standardni ponudbi rdečih preprog, otvoritev, premier in podobnega pa za konec tedna ponudi še večjo porcijo, poimenovano VIP Special.

Bera družabnih tračev, reportaž z dogodkov, pri nas na televiziji ni ravno brezmejna. Tisti, ki jih tovrstne zadevščine zanimajo, so se doslej zatekali k oddaji Pop in na največji komercialki in tam ob običajni porciji zgodbic in novičk trpeli tudi spodrsljaje, na primer neposrečene voditeljske nastope in precej slabo prikrito promocijo akterjev ali pa TV-hiše same.

 

TV3 je s svojim VIP Magazinom tako vstopila v del televizijske produkcije, ki še ni prenapolnjen. Dnevno servira svojo porcijo informacij iz sveta zabave, ob standardni ponudbi rdečih preprog, otvoritev, premier in podobnega pa za konec tedna ponudi še večjo porcijo, poimenovano VIP Special.

Vip vipov, najbolj zvezdno med zvezdnim, tedenski šopek, kakorkoli hočete, je žal ta hip precej zaspan televizijski izdelek. Voditeljeva vloga – prisiljeno krmarjenje med močnim dialektom in slovnični normi prijaznejšim besedam utegne biti za ušesa precej moteče – je bolj dekorativna kot vsebinska, po slogu pa je vsaj zadnjo nedeljo vse skupaj še najbolj spominjalo na moderiranje različnih oddaj z videosmešnicami, kakršnih smo žal še vedno vajeni na domačih programih.

VIP Special sicer ne ponuja smešnic, zato pa je koncept zelo podoben. Gre namreč za lepljenje večje količine podnaslovljenih agencijskih novic iz sveta glasbe, filma, mode ali preprosto družabnosti.

Poročil z domače scene je vsaj za zdaj pač še premalo. Ja, dogodkov pri nas ni toliko, da bi samo z njimi napolnili daljšo oddajo, a to še ne pomeni, da je treba tisto, kar je, posredovati razvlečeno, rahlo dolgočasno. Z malo več tempa in malo krajšimi prispevki (teh bi moralo biti potem pač več ali pa bi bila oddaja krajša) bi lahko VIP Magazin (ali Special) prevzel družabno žezlo v svoje roke.

Spodobna raven produkcije in kar zvedava vprašanja gostom domačih ceremonij namreč dajejo nekaj upanja, da se domača medijska družabna scena le ne bo reducirala zgolj na poročanje o "murkovskih karakterjih", pri katerem je edini cilj pritegniti pred televizor še kakega gledalca, tudi če bo potem ta zgrožen, šokiran in predvsem razočaran nad videnim.

 

PLUS: Konkretna vprašanja domačim vipovcem
MINUS: Premalo dinamični prispevki