Televizija

Spoznajte članice Žametne mafije

Veronika Čenčur
16. 4. 2009, 23.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Serijo Žametna mafija z legendarnim Seksom v mestu druži več kot le dejstvo, da so glavne junakinje štiri prijateljice iz New Yorka.

Serijo Žametna mafija z legendarnim Seksom v mestu druži več kot le dejstvo, da so glavne junakinje štiri prijateljice iz New Yorka.  V glavnih vlogah so nastopile Miranda Otto, Lucy Liu, Bonnie Somerville in Frances OConnor., serija pa ni doživela velikega uspeha.

 

Juliet Draper (Miranda Otto) je umirjena, elegantna upravnica verige hotelov, ki ima polne roke dela z nezvestim možem in uporniško najstniško hčerko.

Slog oblačenja: Najbolj elegantna izmed četverice, njena prefinjena oblačila vzbujajo zavist med ženskami.

 

Mia Mason (Lucy Liu), katere glavna značilnost je neusmiljena tekmovalnost, je pred kratkim napredovala na mesto založnice.

Slog oblačenja: je vedno korak pred ostalimi glede modnih trendov, originalne kose oblačil kombinira s čevlji z vrtoglavimi petkami.

 

Caitlin Dowd (Bonnie Somerville) skrbi za marketing pri kozmetičnem podjetju, njeno ljubezensko življenje se razcveti, ko spozna pravo žensko. Lik temelji na odkrito lezbični poslovni ženski Sally Susman, ki je med vodilnimi pri kozmetičnem podjetju Estee Lauder.

Slog oblačenja: Ne boji se živih barv, običajno se odloča za urbano športna oblačila znanih kreatorjev.

 

Zoe Burden (Frances OConnor) zaseda enega vodilnih mest v velikem podjetju, doma pa jo čakata mož, očarljiv arhitekt, in dva otroka.

Slog oblačenja: V službi je Zoe vedno odeta v umirjene barve in stroge kostime, zvečer pa daje prednost oprijetim krojem, ki poudarjajo ženskost.

 

Glavni krivec za dejstvo, da so Žametno mafijo ukinili po samo sedmih epizodah, je po vsej verjetnosti razvpita predlanska stavka scenaristov. Uvodna epizoda serije, ki bi morala biti predvajana že v novembru 2007, je bila zaradi stavke dvakrat prestavljena in je nazadnje doživela premiero januarja 2008; spreminjanje termina predvajanja v Ameriki običajno pomeni smrtno obsodbo za serijo. Poleg tega je istočasno prišla na spored Šminkasta džungla, ki ima skorajda identično vsebino kot Žametna mafija in še močnejšo povezavo s Seksom v mestu, saj je posneta po knjigi Candace Bushnell. Čeprav so serije, v katerih je v ospredju ženska zasedba (poleg že omenjenega Seksa v tej kategoriji izstopajo Razočarane gospodinje) praviloma priljubljene, so gledalci očitno postali izbirčni in slaba gledanost je zabila zadnji žebelj v krsto Žametne mafije. Kar je pravzaprav škoda, saj je serija imela potencial in bi, če bi ji dali priložnost, verjetno dosegla soliden uspeh.