Televizija

Resnično sobotno popoldne

Alenka Sivka
23. 4. 2009, 03.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Če res nimate početi kaj pametnejšega, če zunaj pada dež, če ste utrujeni od prejšnjega dne ali kar vsega tedna - potem vam priporočam, da poskusite tih, deževen, soboten dan preživeti pred ekranom, s TV3, kjer ves dan prizadevno vrtijo resničnostne šove. Prava mala šola življenja.

Če res nimate početi kaj pametnejšega, če zunaj pada dež, če ste utrujeni od prejšnjega dne ali kar vsega tedna – potem vam priporočam, da poskusite tih, deževen, soboten dan preživeti pred ekranom, s TV3, kjer ves dan prizadevno vrtijo resničnostne šove. Prava mala šola življenja.

 

Najprej si lahko ogledate kar nekaj nadaljevanj resničnostnega šova Želim postati top model, v katerem tokrat moški in ženske (prej, v American Next Top Model samo ženske!) poskušajo priti na najvišjo stopničko med modeli, izbirajo pa jih izbirčni ameriški gledalci. To oddajo lahko spremljate s četrtinko vklopljenih možganov, toliko, da imate oči napol odprte. Nobenega razmišljanja zraven, to škoduje.
Ko se z levega premaknete na desni bok, ker vas malo žuli pižama, je ravno na vrsti Nova Eva (v originalu Swan – Labod, skoraj lepši bi bil prevod Labodka – kaj pravite?). Vsakokrat prenovijo dve totalno čudni ženski s krivim nosom, gnilimi zobmi in visečim podbradkom v klasični svetlolasi lepotici, ki sta si podobni kot jajce jajcu, čeprav sta lepotna kirurga različna. V finale se uvrsti samo ena. Ponavadi tista, ki mi je manj všeč. A se je res težko odločiti.
Ko ravno vidite, kako lahko je v Ameriki postati lep, brez telovadbe in odrekanja hrani, vas udari Supervaruška. Odločna ženska močnejše postave (lahko bi sodelovala tudi v Novi Evi!) pride k družini in en, dva, tri spravi vaše otroke v red – postavi jih na kazensko preprogo in tam se umirijo, kot bi mignil. Seveda še prej pove staršem, da so za nevzgojene otroke krivi izključno oni. Seveda.
Potem ko ste videli, kako bi lahko prenovili vas ali vašo družino, vam v oddaji Ena uro za prenovo pokažejo, kako totalno nesposobni ste, ker stanovanje ali hišo prenavljate že leta in leta – dober opremljevalec z ekipo dvajsetih pomagačev pa potrebuje samo uro in čisto nič več. Frustrirajoče, vem.
Da se na koncu ležernega sobotnega popoldneva lažje iztrgate iz krute resničnosti, vam postrežejo še s hišo vaših sanj – kaj hiška z belo ograjico, tukaj obnavljajo gradove, vodne rezervoarje, nemogoče postane mogoče, tako da če ste prej sanjali o hiški – si zdaj želite grad.
Toliko o resničnostnih šovih. Če ste bili prej utrujeni, vas spravijo s kavča – na dež. V resnično življenje.

 

PLUS: Ugasnjeni možgani
MINUS: Ugasnjeni možgani