Televizija

Donosne skrivnosti

Jak Vrečar
30. 4. 2009, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Je 10.000 evrov premalo, preveč ali ravno prav za nekaj razkritih skrivnosti, koketiranje z voditeljem in s slovenskim občinstvom?

Šov Trenutek resnice je na praznični ponedeljek prinesel denar prvi kandidatki. Je 10.000 evrov premalo, preveč ali ravno prav za nekaj razkritih skrivnosti, koketiranje z voditeljem in s slovenskim občinstvom?

 

Kristina Rihter, babica iz izolske porodnišnice, je že v prvem nastopu - tega je nato prekinila ura, ki je označila konec oddaje - pokazala, da je zgovorna, spogledljiva in vsekakor dovolj pogumna, da bi lahko uspešno končala nastop v Trenutku resnice.

 

Tudi očarani Jonas se je imel dobro, in prikladno je, da se je prav s Kristino prekinil niz neuspešnih nastopov v šovu. Vse druge kandidate pred njo je sla po denarju gnala predaleč, zato so pred koncem odgovorili z odgovorom, ki ni bil po volji poligrafu, Kristina pa je ob pravem trenutku, čeprav na videz zelo blizu še večjemu kupčku evrov, ugotovila, da je dovolj. 10.000 razlogov za boljšo voljo ji je gotovo raztegnilo nasmeh, a vprašanje je, kaj jo čaka jutri. Prepiri z okolico, morda težave v službi zaradi preveč iskrenih odgovorov? V njenem taboru so vprašanje o delu z materami in dojenčki pod vplivom mamil blokirali, a s tem smo si gledalci ustvarili svoje mnenje o tem, kakšen bi bil odgovor.

 

Sicer pa smo s Trenutkom resnice v ponedeljek stopili še dlje na temačni, boleči teren osebnih zgodb. Potem ko smo Dušana Volmuta, pacienta z neozdravljivo obliko raka spoznali v eni od zgodb Tednika TVS, smo ga zdaj ponovno videli na stolu pri Jonasu. Nagib za njegovo ravnanje sproža asociacije na primer pokojne britanske zvezde "resničnosti" Jade Goody. Tudi Volmut je bil pripravljen razkriti vse, da bi pomagal sinu. Boleča in vsekakor neprijetna izkušnja (tudi) za občinstvo se je začela z vprašanji, ki so bila vse prej kot prijetna - kaj vse nas še čaka v prvi majski oddaji, ko se bo Volmutova zgodba za gledalce Trenutka resnice na TV3 nadaljevala? Bo bolnik prišel vsaj do nekaj tisoč evrov ali pa bo po zgledu moških predhodnikov končal klavrno, s kopico neprijetnih razkritih resnic o svojem življenju in brez prebite pare za to javno seciranje? V Jonasovem slogu: odgovor sledi po oglasih, pardon, po praznikih, v ponedeljek, 4. maja.