One/oni

Duane Davis trdi, da ni ubil 2Paca!

kš / STA
3. 11. 2023, 14.21
Posodobljeno: 3. 11. 2023, 14.33
Deli članek:

Obtoženi se je izrekel za nedolžnega glede umora Tupaca Shakurja.

Profimedia / KŠ
Duane "Keffe D" Davis trdi, da ni on ubil slavnega raperja!

Duane "Keffe D" Davis, ki je obtožen, da je leta 1996 načrtoval streljanje iz vozečega avtomobila na hip-hop zvezdnika Tupaca Shakurja, se je na sodišču v Las Vegasu izrekel za nedolžnega glede umora Shakurja. Ta je bil star 25 let, ko so ga ustrelili v Las Vegasu.

Profimedia
2Pac

Obtožnico proti Davisu so po pisanju britanskega BBC vložili septembra. Tožilstvo je sicer v četrtek sporočilo, da ne bo zahtevalo smrtne kazni zanj, če ga bodo spoznali za krivega.
Po zakonodaji ameriške zvezne države Nevada je namreč lahko tudi ta, ki pomaga ali spodbuja umor, tega tudi obtožen. To na primer velja tudi za obtožbo bančnega ropa za voznika, ki pomaga roparjem pri pobegu, tudi če sam nikoli ni vstopil v banko.
Po navedbah policije je Davis streljanje načrtoval skupaj s svojim nečakom, potem ko se je v igralnici sprl s Shakurjem.

Profimedia
Duane "Keffe D" Davis

Na novinarski konferenci kmalu po Davisovi aretaciji je policija tudi pokazala posnetek kamere hotelske varnostne službe s 7. septembra 1996, na katerem je videti, kako več moških brca in udarja moškega, ki so ga prepoznali kot Orlanda Andersona, osumljenčevega pokojnega nečaka.

Profimedia
Duane "Keffe D" Davis

Prav to naj bi po mnenju policije privedlo do povračilnega streljanja na Shakurja, ki je pri rdeči luči na semaforju čakal v svojem avtomobilu. Shakur je šest dni pozneje umrl v bolnišnici.
Po navedbah policije je Davisu pištolo priskrbel neimenovani sodelavec, policija pa omenja tudi Davisovo "lastno priznanje" medijem, da je bil v vozilu, iz katerega se je streljalo. Preostala trojica moških, ki so bili v času streljanja v avtomobilu, vključno z njegovim nečakom, je sicer danes že pokojna. Kdo je dejansko streljal s pištolo, oblasti niso razkrile.

Profimedia
2Pac

Shakur, čigar umetniško ime je bilo 2Pac, je po vsem svetu prodal več kot 75 milijonov plošč. Na lestvice se je umestil z uspešnicami, kot so California Love, All Eyez On Me in Changes. Junija letos je posthumno prejel zvezdo na hollywoodskem hodniku slavnih.