One/oni

Ko se srečata alfa samec in alfa samica

B. P.
19. 7. 2018, 03.00
Deli članek:

Njune poti so se končno srečale. Čeprav trdita, da sta oba alfa samca in bi zato težko shajala skupaj, sta ustvarila pesem Poklič me ti. In se prav dobro ujela.

Z njima smo se pogovarjali prav na dan, ko sta snemala še zadnje kadre videospota.

Najprej povejta, kako sta se našla?
Igor: Med snemanjem spota za pesem Bez limita mi je režiser predlagal Katayo. Poslal sem ji pesem in v naslednji minuti me je že poklicala nazaj ter rekla: »Igor, to je bomba.«
Kataya: Takoj me je prepričal, sploh mi ni bilo treba poslušati pesmi. Zakaj bi jo? To je bilo to. Takoj sva se ujela.
Igor: Ko sva se prvič dobila, sva se v bistvu že dogovarjala za spot ...
Kataya: Zakaj ne poveš po pravici? Mislil si, da bom drugače odpela. Ampak zdi se mi, da sem imela takrat malo treme in sem se preveč »afnala«. Vem, da je bil razočaran, ampak mi ni hotel ničesar reči. Prvič se mi je zgodilo kaj takega. Ponavadi pridem v studio in »razturam«, takrat pa ni šlo. »Model« je bil zelo žalosten. Pesem sem dala poslušati fantu, ki je rekel, da je res zanič. (smeh) Ko sem prišla naslednjič, je bila povsem druga zgodba. Spet sem bila prava jaz.
Igor: Verjetno zato, ker nisi dobila navodil. Producent se te je ustrašil. Ti si zelo odločna ženska, in ko prideš, mora biti vse tako, kot rečeš. Ti fantje pa niso navajeni takih žensk.

Oba sta se zelo zgodaj začela prebijati na sceno. Kako se spomnita svojih začetkov?
Kataya: V tistih časih je bilo veliko težje priti na sceno kot danes. Nikakor nisem dobila priložnosti. Sprevidela sem, da ne bo šlo drugače, kot da naredim nekaj velikega – in sem se slikala za Playboy. Poleg tega, da sem nekaj zaslužila za svoje projekte, sem spoznala ogromno ljudi, s katerimi še danes sodelujem. To je bilo pred 13 leti, ko sem imela 19 let. Od takrat je šlo samo še navzgor.

Celoten članek že v novi številki revije Vklop!