Glasba

Video: Iron Maiden v Beogradu

Mimi Inhof
12. 2. 2009, 01.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Sprejem v Beogradu je bil po pričakovanjih odličen - nenazdanje so Iron Maiden tam prvič nastopili že davnega leta 1986.

Britanska heavy metal skupina je najuspešnejšo turnejo v 30 letni karieri zaključila lanskega avgusta s serijo razprodanih stadionskih koncertov.

 

Eden glavnih apilov karavane Somewhere Back in Time je bil ravno skok v preteklost - tokrat so preigravali le največje uspešnice in koncertne favorite iz osemdesetih ter se tudi scenografijsko vrnili v teatralna leta. Navdušeni nad odličnim sprejemom občinstva in kritikov, se letos podajajo na zaključni del turneje in prvi in edini evropski koncert je bil ravno v novi beograjski Areni, kjer se je zbralo 19.000 ljudi, bohotna koncertna produkcija pa se bo ustavila še v Dubaju, nato pa sledi serija nastopov po največjih južnoameriških stadionih, preden se bo zaokrožila z edinim letošnjim ameriškim nastopom v floridskem Fort Lauderdalu. Sprejem v Beogradu je bil po pričakovanjih odličen - nenazdanje so IM tam prvič nastopili že davnega leta 1986, ko večina tujih zvezdnikov ni zašla v Jugo. Bend je nekoliko spremenil lanskoletni repertoar z zamenjavo petih skladb (info za radovedne: Moonchild, Can I Play With Madness, Heaven Can Wait, The Clairvoyant in Revelations so se umaknili pred Phantom of the Opera, Wrathchild, Children of the Damned, The Evil That Man Do ter Sanctuary), na odru pa tokrat nismo videli ogromnega mumficiranega Eddieja, maskote skupine, ki je bolj znana od vseh članov. Nekoliko zarjavela godba - navsezadnje je šlo za prvi nastop v sedmih mesecih, ni zmotila nikogar, pirotehnika pa je glasno odmevala v nabito polni dvorani. »Hvala, Beograd. Naslednje leto se vračamo v vaše kraje - ob promociji čisto nove studijske plošče,« je dejal Dickinson. V izjavi ni bilo slišati kančka dvoma.