Nasveti

Jogurtovo pecivo s sadjem

Lara Jelen
27. 4. 2024, 03.00
Deli članek:

To je bilo prvo pecivo, ki sem se ga kot osnovnošolka naučila pripraviti pri gospodinjskem pouku. Še vedno je eno izmed mojih najljubših. Jogurt in sadje mu dasta dovolj svežine, da ne potrebuje nobene kreme niti polnila. Tekst: L. J. Foto: SHUTTERSTOCK

Shutterstock
Jogurtovo pecivo s sadjem

Sestavine

  • 2 lončka jogurta (2 x 180 g)
  • 4 jogurtni lončki moke
  • 1,5 jogurtnega lončka sladkorja
  • 4 jajca
  • 1 pecilni
  • 1 jogurtni lonček olja
  • 300 g jagodičevja (malin, robid ali jagod)

Priprava

1. Zmešamo jajca in sladkor, da se lepo povežejo, nato dodajamo olje, jogurt, moko in pecilni.

2. Pravokoten pekač namastimo in vanj zlijemo maso. Povrh razporedimo sadje in damo v pečico, segreto na 190 stopinj Celzija, za približno 30 minut. Pecivo je pečeno, ko se povrh nežno obarva.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana,  št. 17, 23. april, 2024.