Zdravje

Sonce lahko opeče tudi vaše lase

M. D. / revija Bodi zdrava
19. 8. 2023, 20.05
Deli članek:

Priporočljivo je, da po dopustu poskrbite tudi za dobro nego las z negovalnimi in hranilnimi izdelki.

Shutterstock
Poskrbite za kvaitetno nego las

Škodljivi UV-žarki in suh zrak v poletnih mesecih negativno vplivajo tudi na lase, ki izgubljajo vlago in zdrav lesk. Lasni proteini se pod vplivom sonca poškodujejo in nimajo več najboljše strukture. Dodatno se pod vplivom slane in klorirane vode na površini las pojavijo drobni mehurčki. Ti se s sladko vodo sicer sperejo, vendar na njihovem mestu ostanejo poškodbe povrhnjice las, ki jih močno sonce še dodatno izsuši in sproži pospešeno propadanje lasnih proteinov.

Olaplex: skrivnost hollywoodskih zvezdnic

Lasje so v večini zgrajeni iz proteinov (keratina), ki jih sestavljajo tudi posebne aminokisline z visoko vsebnostjo atomov žvepla. Dva atoma žvepla se v lasnih strukturah povezujeta z disulfidnimi vezmi, ki se zaradi trajnega kodranja, sušenja in kemične obdelave prekinejo, kar se kaže v razcepljenih konicah in suhih laseh. Olaplex vsebuje patentirano sestavino bis-aminopropil diglikol dimaleat, ki oživlja mrtve lasne strukture in poškodovane vezi.

Alterna: preizkusite moč luksuznega kaviarja

Alterna je uvedla nov pristop k negi las: poznana je po čistih, naravnih formulah brez parabenov, sulfatov in drugih nevarnih dodatkov, ki lase izsušujejo in otežujejo. Redke naravne sestavine, kot sta luksuzni kaviar ali bambus, povrnejo vlago znotraj lasnih vlaken in dodajajo prožnost in lesk. Dodatno patentiran kompleks AGE-CONTROL COMPLEX® Complex® for Change upočasnjuje staranje las.

K18: idealna izbira za lase, poškodovane zaradi barvanja

Dolgoletne raziskave, vrhunske sestavine in napredna tehnologija: to so tri odlike, ki jih pooseblja lepotna znamka K18. Deluje globinsko in molekularno, kar pomeni, da revitalizira pretrgane disulfidne vezi v laseh. Štiri minute so dovolj, da vaši barvani lasje dobijo hranila, ki jih potrebujejo za zdrav videz. Odlična izbira za poškodovane in barvane lase.

Maria Nila: 100-odstotna veganska lasna kozmetika

Švedska lasna znamka je s svojimi naravnimi in 100-odstotno veganskimi formulami navdušila frizerje po vsem svetu. Izdelki, ki so razviti brez testov na živalih, ne vsebujejo parabenov in sulfatov.

Maria Nila ponuja široko paleto ekskluzivnih izdelkov, ki so namenjeni ljubiteljem narave po vsem svetu.

Tricocure: revolucionarna nega za vse, ki se spopadate z izpadanjem las

Tricocure je revolucionarna formula za zaviranje glavnih vzrokov izpadanja las. Formula Tricocure je obogatena s številnimi aktivnimi sestavinami, kot so zaviralci 5-alfa reduktaze in spodbujevalec kožne mikrocirkulacije, ter vsebuje bogato zbirko lasnih hranil.

Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.

revija Bodi Zdrava
Izšla je nova številka revije Bodi zdrava. Vabljeni k branju!