Super triki

Z morskimi algami nad celulit

ud
18. 6. 2017, 14.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Alge, sol in morska voda dišijo po počitnicah in sprostitvi. Ta »trojček« je uporaben tudi za lepotičenje, saj s svojimi blagodejnimi lastnostmi poskrbi za lepo kožo.

Profimedia
Razvajajte svojo kožo s čudovitimi sestavinami naravnost iz morja.

Alge odpravljajo tudi nadležen celulit, lasem vračajo sijaj in seveda blagodejno vplivajo na vaše počutje od znotraj.

Alge dajejo energijo

Zmešajte 200 gramov morske soli in tri jedilne žlice olivnega olja v gosto pasto. Na hitro jo vmasirajte v prizadeta mesta na telesu in sperite. Piling vam bo odprl in očistil pore.

Alge imajo zelo širok spekter lepotnih učinkov. Izboljšajo delovanje kože, krepijo imunski sistem in povečajo telesno odpornost organizma. Spodbujajo aktivnost celic in njihovo regeneracijo, oskrbujejo telo z nujnimi hranilnimi snovmi ter čistijo notranje organe. Na splošno v celoti razstrupljajo telo in posledično izboljšujejo prebavo, saj uravnavajo izločanje odvečnih snovi v telesu.

Maska iz alg neguje obraz

To je vitaminska bomba za kožo. Eno žličko alg v prahu, eno žličko medu in tri žličke skute zmešajte v pasto in za 20 minut nanesite na obraz.

Profimedia
Morska sol spodbuja prekrvitev. Posledici dobre prekrvavitve sta hitrejša obnova kožnih celic in sprostitev.

Spirulina za dobro formo

Pospeši izmenjavo snovi v koži ter potegne iz telesa strupe in obremenjujoče snovi. V kopalni vodi razpustite 400 gramov morske soli in za 20 minut lezite v kad. 

Alge so znane po tem, da ustavljajo apetit in volčjo lakoto ter krepijo imunski sistem. Vzemite trikrat na dan po štiri do pet dražejev spiruline in dodatno pijte veliko beljakovinskih napitkov.

Kura za elastične lase

Po tej negi se bodo vaši lasje lesketali kot pri morski deklici, saj jim bo moč alg podarila nov sijaj in elastičnost. Eno žličko alg v prahu zmešajte v 200 mililitrih vode in vmasirajte v vlažne lase. Pustite učinkovati 20 minut, nato jih dobro sperite.

Proti celulitu

Maska iz alg dovaja minerale in vitamine organizmu, izboljša presnovo, prečiščuje in razstruplja kožo, uravnava telesno težo in izboljša splošno telesno počutje. Pripravite jo takole: zmešajte dve jedilni žlici alg v prahu, eno žlico destilirane vode in toliko gela aloje, da dobite gosto maso. Nanesite jo na kritične predele in pustite učinkovati do 20 minut. Splaknite z mlačno vodo in uživajte v mehki, zglajeni koži.