Video: Zdrava zaobljuba Romane Turk

»Za izpolnitev zaobljube potrebujem hčerko!«

Alma Glumac
22. 3. 2017, 15.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Akciji ZDRAVA SLOVENIJA se je pridružila Romana Turk, ki je na srečanje prišla skupaj s hčerko Marušo. Za izpolnitev zdrave zaobljube potrebuje njeno pomoč, saj je v dvoje vse takoj lažje.

Romana Turk s hčerjo Marušo: "Dolgotrajno hojo bova izkoristili za medsebojno druženje in pogovore."

Zaradi zdravega načina življenja in pozitivne naravnanosti Romana Turk dobro skriva svoja leta, saj jih niti slučajno ne kaže triinpetdeset. Na OŠ Tržič poučuje kemijo in naravoslovje. V prostem času veliko hodi v hribe, obiskuje telovadbo in včasih napiše tudi kako pesem oziroma literarni tekst. Prav tako je aktivna v različnih društvih v kraju, kar jo še posebej izpolnjuje.

»Cenim trenutke v družbi svojcev in prijateljev, s katerimi se veliko družimo. Življenje me je naučilo, da so pomembna doživetja, ne materialne stvari. Rada imam naravo in naše morje. Hčerka Maruša mi je zato predlagala, da naj prehodim razdaljo od doma do Strunjana. Sprejela sem njen pobudo pod pogojem, da se mi pridruži, da na dolgi poti ne bom sama,« nam je zaupala Romana.

Zato si je zadala zaobljubo, da bo šla letos skupaj s hčerko, peš od doma, iz Podljubelja, na morje.

»Dolgotrajno hojo bova izkoristili za medsebojno druženje in pogovore, ki jih zaradi najine zaposlenosti zelo pogrešam. Hkrati pa bom preizkusila svoje fizične zmogljivosti. Takega podviga se še nisem lotila. Vsekakor pa bo pomoč trenerja in olimpijcev dodatna spodbuda in motivacija za priprave in končni pohod. Vsekakor pa bo ta akcija dodatna »aktivacijska energija« za to, da bom na to pot sploh šla. Če ne bi sodelovala v akciji, bi najbrž še vedno hodila le po svojih ustaljenih poteh. Zavedam se, da je zame to velik izziv. Z njim bom na novo postavila meje svoje fizične in psihične zmogljivosti,« še pove Romana.

Pomoč trenerja je dodatna spodbuda in motivacija za priprave in končni pohod.


Čigava bo lovorika?

Vsi srečni izžrebanci, ki bodo pod budnim očesom naših specialistov in športnih ambasadorjev vse do maja spreminjali svoje življenje na poti do zdravja in dobrega počutja, že pridno trenirajo in se potegujejo za praktične nagrade. Denarni sklad zanje znaša 2.500 evrov. Če bodo vztrajali na novi poti do zdravja in boljšega počutja in če bodo uspešni, bodo lahko sodelovali tudi v boju za naziv SPECIALIST ZDRAVE ZAOBLJUBE. In prav ta lovorika jim bo prinesla denarno nagrado v višini 2.500 evrov. Korenito bodo morali spremeniti svoje življenjske navade, jedilnik, se začeti gibati in uravnoteženo prehranjevati. Hkrati ne bo prostora za poškodbe, zato bodo morali trenirati po pameti. Komu bo uspelo? Kdo bo postal Specialist zdrave zaobljube?

Klub za zdrav življenjski slog

AS Klub ugodnosti z zanimivimi ponudbami s področja zdravja in športa svojim članom pomaga pri njihovi skrbi za aktivno preživljanje prostega časa in zdrav življenjski slog ter jim ob tem prinaša pomembne prihranke. Bi tudi vi želeli spoznati ugodnosti? Pridružite se nam na www.as-klub.si.