Škofije

FOTO: Neznanec vlomil v hišo namenjeno beguncem

B.K.
22. 3. 2017, 15.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Pred časom smo pisali o nameri Ministrstva za notranje zadeve (MNZ), ki želi na območju krajevne skupnosti Škofije vzpostaviti integracijsko hišo za begunce, ki imajo priznano mednarodno zaščito. V objekt so ta teden vlomili neznani storitelji.

Svet24.si

Da se del krajanov Krajevne skupnosti Škofije s postavitvijo integracijskega centra za begunske družine ne strinja, ni skrivnost. Krajane naj bi na začetku motilo predvsem to, da z njimi o tej nameri ni govoril nihče, a kasneje so kritike letele na domnevno nezadostno požarno varnost objekta, njegovo splošno neprimernost in na neprimernost lokacije.

S tem se sicer ne strinja sekretar na MNZ Boštjan Šefic, ki je pred časom izjavil, da objekt ni tako neprimeren, kakor ga želijo prikazati nekateri krajani. Pred časom je v objektu namreč bil hostel. "Ta objekt je bil ponujen in seveda strokovne službe so ga pogledale in ocenile, da je za takšen namen primeren," je pojasnil na pogovoru s krajani v začetku prejšnjega tedna.

Ta teden pa je v omenjen objekt nekdo vlomil. Kaj je bil motiv vloma še ni znano, saj ni iz stavbe nič zmanjkalo, škoda pa na prvi pogled tudi ni zelo velika. Neznani storilec je namreč nekako splezal na teraso v drugem nadstropju, razbil dve okni, polomil kljuko na vratih ter domnevno poškodoval grelec ter inštalacije.

Vloma, čeprav je škoda vidna iz ceste, ni prijavil nihče. Ne sosedje, ne mimoidoči niti ne etažni solastniki stavbe. Opazila ga je šele lastnica tega dela objekta, ki se je v stavbo vrnila v torek.

Policija kaznivo dejanje še preiskuje, zato zaenkrat še ni znano ali je šlo za sabotažo, grozilno sporočilo ali preprosto za vandalizem.