Pot do vitkosti

Hrano prežvečite najmanj dvajsetkrat!

ud
26. 9. 2016, 21.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Diet, ki ponujajo nasvete, kaj je treba odstraniti z naših jedilnikov oziroma kaj nanje obvezno dodati, je ogromno. Problem je, ker ljudje vse prevečkrat pozabljamo, da je poleg tega, katero hrano jemo, mogoče pomembneje, kako jemo.

facebook
Na začetku vam bo osredotočenost na žvečenje res vzela več energije, toda vredno je poskusiti.

Najpomembneje je jesti počasi. Večina ljudi je prehitro, pa če si to priznamo ali ne. In to ne samo v službi, temveč medtem ko brskamo po spletu ali pišemo elektronsko pismo.

Hitenje

Ali ste vedeli?

Za zdravo prebavo je vsak grižljaj treba prežvečiti najmanj dvajsetkrat! 

(Pre)hiter tempo življenja, ki smo ga kar nekako sprejeli kot obvezno vsakodnevno začimbo, nas sili, da hitimo tudi za domačo mizo. Ker se nam mudi ven v naravo, pomiti posodo ali v trgovino, preden jo zaprejo.

Naj pade odločitev

Zato je prvi korak k zdravemu prehranjevanju ta, da se zavestno odločimo, da bomo jedli počasneje. Ali ste vedeli, da je za zdravo prebavo vsak grižljaj treba prežvečiti najmanj dvajsetkratkrat? Hitri jedci se po navadi niti ne zavedamo, kako hitro nam hrana kar sama zdrsne po požiralniku. Pozornost na žvečenje vam bo v začetku morda res vzela nekaj več energije, a se vam bo to obrestovalo.

Okusite hrano

Zato jejte dovolj počasi, da boste zares okusili hrano, ki jo jeste. Kulinarični užitek bo zagotovo večji, pa še manj boste pojedli, saj s temeljitejšim žvečenjem potrebujemo manj hrane, da začutimo sitost. Zagotavljamo vam, da je to najhitrejša pot do vitkosti. V tem primeru ni nobenih odrekanj, kilogrami in nepotrebna maščoba pa bodo kar kopneli.