Smrtonosni stres

Počivajte brez slabe vesti

uk
24. 9. 2016, 17.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Današnji svet vpliva na naša življenja tako, da smo ves čas pod stresom v taki ali drugačni obliki. Da bi se izognili prekomernemu stresu, vam priporočamo sprehod po naravi.

youtube
Povabite na sprehod vam ljube ljudi, saj vas bodo dodatno pomirili.

Stres, ki ga občutimo v službi ali drugje, lahko vodi do resnih zdravstvenih težav, kot so visok krvni tlak, bolezni srca in ožilja, do debelosti in celo do sladkorne bolezni. Hiter tempo in produktivnost je stalnica v našem vsakdanu. To pa je lahko zelo stresno. Če si ne vzamete časa in se stresu ne posvetite ter ne razrešite težav, lahko trpita vaše telo in um. Razne raziskave pa potrjujejo tisto, kar alternativna medicina poudarja že zelo dolgo. 

Naše telo potrebuje počitek, da si napolni baterije, zato si privoščite dober spanec.

Vzemite si čas zase

Naše življenje je polno stresa v takšnih in drugačnih oblikah. Delo je stresno, sodelavci v službi nas spravljajo ob živce, doma nas čaka cel kup dela, v avtu nas jezijo drugi vozniki, v trgovini nas živcirajo neprevidni ljudje z vozički, v banki dolge vrste. Mnogi ljudje se nenehno borijo s stresom, kar pa je več kot le naporno in nadležno. Nenadzorovan stres namreč lahko vodi do resnih zdravstvenih težav, kot so visok krvni tlak, bolezni srca, debelost in sladkorna bolezen. K sreči zdaj tudi raziskave potrjujejo tisto, kar alternativne medicine poudarjajo že tisočletja.

youtube
S sprehodom znižajte krvni tlak in postanite srečnejši.

Počivajte

Kot je že dolgo znano, naše telo potrebuje počitek, da si napolni baterije, tako da si brez slabe vesti privoščite dober spanec. Če nismo spočiti, tudi ne moremo delati toliko, kot bi morali ali si želeli. Torej vzamete si čas za počitek, da bosta spočita glava in telo. Ko ste budni, pa se morate znati sprostiti.

Najlažja rešitev za to je sprehod. Najbolje v naravi. Poslušajte šumenje listja in uživajte v miru gozda. Tako boste s svojih ramen odvrgli skrbi in bremena, ki vas pestijo. Hoja je tudi dobra za zdravje, če pa želite še malce dvigniti utrip srca, stopite malenkost hitreje in pokurite poleg še kakšno dodatno kalorijo. Narava naše zdravje izboljšuje, saj dihamo svež zrak in postanemo mirni. Če si še vzamemo nekaj trenutkov, da se povežemo s svojimi mislimi in se posvetimo telesu, se zmanjša tudi raven stresnih hormonov. Ti lahko telesu naredijo ogromno škode.