Zanimivosti

Droga, umori, milijoni in kriptovalute: Ozadje procesa zoper Kavaški klan, enega najbolj varovanih sojenj v zgodovini Slovenije

Oglasno sporočilo
22. 1. 2024, 13.55
Posodobljeno: 22. 1. 2024, 13.59
Deli članek:

V Ljubljani že skoraj leto dni sodijo domnevnim članom slovenske celice Kavaškega klana, ki naj bi na veliko trgovala z drogo. Članstva v združbi in trgovanja z drogo, kar jim očita tožilstvo, ne priznavajo. Sojenje je posebno iz več razlogov; varovanja, štirih skesancev ter gladovne stavke Klemena Kadivca, ki naj bi bil vodja kriminalne združbe.

Celotna združba je s prodajo različnih drog od decembra 2018 do 14. maja 2021, ko jo je slovenska policija razbila, zaslužila najmanj šest milijonov evrov, izhaja iz obtožnice.

Po varnostni oceni, ki jo je podala policija, naj bi obstajala resna grožnja s smrtjo bratoma Kadivec, ki naj bi prihajala iz matične celice Kavaškega klana. Poostreno ju varujejo, da ju ne bi likvidirali med prevozom iz zapora na sodišče in nazaj.

Klemen Kadivec od sredine decembra lani v priporu gladovno stavka zaradi zelo stroge izolacije, izvedenec psihiatrične stroke Peter Pregelj pa je ocenil, da zaradi slabega zdravja trenutno ni sposoben za sojenje.

Štirje skesanci na sojenju v zadevi slovenska celica Kavaškega klana zaradi svoje varnosti pričajo prek videokonference z zakritim telesom in popačenim obrazom. https://reporter.si/tiskana

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24